Lista: Saker som inte blev som det skulle.

Ja, vi har ju nämnt kanske att saker och ting inte alltid var med oss. Och tillslut blev vi inte ett dugg förvånade över att vissa saker gick snett. Vi räknade med det tillslut. Här kommer vår lista vi gjorde under resan.

1. Flygbiljetter till Nya Zeeland

Vi skulle beställa flygbiljetter till Nya Zeeland. Eftersom vi var spontana så skulle vi beställa biljetter och flyga bara någon dag senare. Vad går fel? Jo något hade hänt med mitt (Linnéa) kort. Jag kunde inte betala över nätet, behövde logga in på min bank och återställa någonting. Men dosan var kvar i Sverige. Jaha, panik. Kontaktar familjen hemma som så snällt loggar in och hjälper till. Flygbiljetten var ju bokad, så den var tvungen att betalas vare sig vi kunde åka med eller inte. Så efter lite panik löser det sig för min del. Självklart stöter vi på nästa problem. Jessica behövde sin dosa för att kunna betala. Allt löste sig och vi kom iväg till Nya Zeeland som planerat men det hade ju kunnat gå smidigare.

2. Straybussen

På Nya Zeeland åkte vi med en ”hopp-on , hopp-off” bus. Problemet med bussen var bokningen. Vi använde oss av en resebyrå för att hjälpa oss att boka. De ringde och kollade om det var platser lediga då vi ville hoppa på och det var det. Så hon la på för att ta betalningen och sen ringa för att boka igen, ja de gör så! När hon ringer upp till stray igen har de självklart gått hem för dagen. Typiskt! Och där står vi och har betalat 4000:- spänn och har ingenting. Men inga problem de skulle ju boka nästa morgon och skicka mejl. Mejlet kom och allt blev bra men vi fick åka två dagar senare än tänkt då en plats hann bli uppbokad.

3. Stray-Hobbiton

På resebyrån blev vi tillsagda att bussen skulle göra ett stopp så vi kunde besöka Hobbiton. På vårt första stopp fick vi veta att det inte var så, vilket fler än vi blev upprörda över. Inte hade vi tid att hoppa av bussen heller då alla bussar bakom var fulla så vi vågade inte för då skulle hela schemat flyttas och vi skulle få problem med flyget till Australien. Så vi fick åka förbi.

4. Göteborg-Amsterdam

På vårt flyg till Amsterdam på väg till Australien så gick allt fint tills precis innan landning. Det blev lite tumult och skakade rätt bra. En pojke som sitter snett bakom och spyr och de stinker spya och vi gräver snabbt ner oss Jessicas tröja. Bra början på resan.

5. Amsterdam

Väl på flygplatsen i Amsterdam hade vi ingen aning om vart vi skulle och fick efter ett tag tag på en person att fråga som sa vart i skulle. Inte visste vi att de va typ 70 mil och vi skulle igenom en passkontroll. Vi sprang och sprang och hann precis fram när det var dags att boarda. Tajt i tiden.

6. No food

På vår långa flygning Amsterdam-Guangchou fick vi lunch en timme efter vi lyft. Sen blev det inget mer på 8,5h. Vi var jätte hungriga!

7. Spyfärjan

Färjan som går mellan Nya Zeelands öar tar 3-4 timmar och går mellan Wellington och Picton. Wellington är en av världens blåsigaste städer. Behöver jag säga att vi prickat in den värsta blåsten? Vågorna var enorma och båten åkte åt alla håll och folk sprang hit och dit likbleka och spyfärdiga. Det var spykaos helt enkelt.

8. Hobbiton

Tillbaka i Auckland så hade vi bestämt oss för att ta en dagstur till Hobbiton. Vi bokade på en resebyrå i Queenstown och allt var frid och höjd. Eller? Dagen vi skulle åka stod vi och väntade i 25 minuter och ingen buss hämtade oss. De hade inte oss på papprena. Åter igen, klart det händer oss.

9. Tidskillnaden

Vi flög från Auckland till Brisbane och skulle vidare till Cairns. I Brisbane fick vi panik. Vi skulle hämta ut våra väskor och checka in igen. När vi hämtat våra väskor blev vi såklart utvalda att bli kontrollerade av en hund. Det var uppställning och hunden gjorde sitt jobb. Tack för att det blev just den gången. Sprang och letade och frågade vart vi skulle. De hade gått hem för dagen. Så vi fick ta en buss till en annan flygplats. Hur ska vi hinna? Hade ju en timme tills flyget gick. Väskorna ska ju vara incheckad vid den tiden. Bråttom. Kommer till flygplatsen och springer in halvt gråtfärdiga över stressen och det visar sig att vi inte hade koll på tidskillnaden. De skrattade åt oss och bad oss att lugna ner oss, vi hade ju två timmar kvar.

10. Greyhoundbussen

Vår första tur med greyhoundbussen, som skulle ta oss längst östkusten, blev såklart spännande. Alla stiger på och när vi kommer ombord och precis hinner sätta oss börjar de ryka i bussen och alla måste springa ut.

11. Sjuk kvinna

Resan mellan Cairns och Townsville blev inte som vi tänkt oss. En kvinna på bussen var tydligen mycket dålig och visst kände vi det. Hon sprang till toan 70 gånger under resan och det luktade så illa så vi ville spy. På riktigt, ett vält dass hade luktat bättre.

12. Försenad färja

Färjan som skulle ta oss från södra till norra ön på Nya Zeeland var såklart 2 timmar sen.

13. Magnetic Island

Magnetic Island som ligger utanför Townsville har 320 soliga dagar om året. Vi lyckades självklart vara där under de resterande 45 dagarna.

14. Surflektion

Äntligen skulle vi få prova surfa. Ha, lektionen blev såklart inställd!

15. Nerskiten

Jessica har en tendens att vara måltavla för skitande djur. Fåglar och till och med en ödla. Vi skrattade gott, jag och Anna.Jessica mindre lycklig.

16. Coffs Harbour

Här skulle vi bli upphämtade av vårt hostel. Men vår buss var sen och därför var det ingen som väntade när vi kom. Inga telefoner hade vi så vi började gå. Åt rätt håll men trodde vi var fel så gick tillbaka och insåg att nej vi hittar inte. Visade sig sen att det var längre till hostlet än vi trodde. Kul promenad med massa packning fick vi men sen blev vi upphämtade.

17. Melbourne

Vad vi inte visste var att det var formel 1 i stan helgen vi skulle komma. Fanns inget boende någonstans. Parkbänk nästa.

18. Fulla bussar

På vissa ställen har vi stött på fulla bussar som ändrat vår resa. Speciellt mellan Sydney och Melbourne. Fick förlänga två dagar i Melbourne för att få plats till Sydney.

19. Brisbane

Här lyckades vi hamna på ett riktigt skithostel. Äckligt och partaj i varenda hörn, även på vårat rum.

20. Buss till Melbourne

Nattbussar är bra om den inte är full och bussen är i bra skick och inte den äldsta. Sydney till Canberra gick jätte fint men i Canberra hoppade de på folk som väckte oss allihop och bad oss flytta på oss för att vi tagit deras platser. Varför inte sätta sig på en ledig plats istället för att gnälla?

21. Party i Queenstown

Vårt rum var även här fyllt med party människor. De festade inte på rummet men vi fick lyssna på spyor under natten.

22. Vandringar

Vi gjorde många vandringar. Och ofta var de längre än vi trodde från början. Kanske inte otur men typiskt oss att tro att det blir en ”piece of cake” men så är det skitjobbigt. Som när vi skulle upp på toppen i Queenstown. Så långt och jobbigt kan det ju inte va, JOO!

23. Regnsäsong

I norra Australien är det regnsäsong vissa tider på året. Den prickade vi in…

Jag tror inte ens att detta är allt. Stackars Anna som drogs in i vår otur. Vissa saker är ganska kul i efterhand och vi kommer alltid komma ihåg vår resa. 

 

 

Annonser

4 thoughts on “Lista: Saker som inte blev som det skulle.

 1. Hej!! Även om det inte var så roligt alla gånger för er så var det underhållande läsning för oss, kul att få höra från er igen!!! På åter seende snart hoppas jag! 😉👍😘 fr. moster Tussan 😉

 2. Det kunde varit värre
  1 Banken kunde gått i konkurs så ni blivit av med både pengar och biljetter.
  2 Två dagars vila av 3 x 30 dagars semester. vad är problemet ?
  3 I Habbit kunde ni ha ramlat och brutit benen på 2 ställen.
  4 Tänk om det varit Ni som spytt på varandra
  5 Det finns dom som springer helt frivilligt för att få motion
  6 Härligt med en god lunch
  7 Färjan kunde ha gått under så ni varit tvungna att simma iland.
  8 Se punkt 3 Detta kunde inte ha varit värre
  9 Vad hade hänt om tidsskillnaden varit på andra hållet istället
  10 Rökpaus brukar uppskattas
  11 Detta kunde inta ha varit värre-
  12 Se punkt 2.
  13 Det kunde ha varit 5 grader och snöslask.
  14 Tur att den blev inställd. Ni kunde ha blivit våta om fötterna eller t o m drunknat.
  15 Tänk om det varit en elefant.
  16 Här kunde ni ha irrat runt fortfarande.
  17Tur att det finns gratis bekväma parkbänkar
  18 Var glad att det inte var chauffören som var full.
  19 o 21 Party är väl härligt
  20 Se punkt 18
  22 Motion är nyttigt. Särskilt om den är gratis.
  23 Är 35 grader i stekande sol bättre ???

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s