26 mars

Jaha, så kom dagen vi bävat lite för. Dags att åka hemåt till kalla Sverige. Vi vaknade tidigt av någon konstig anledning och intog en sista frukost på Hostlet innan vi tog vårt pick och pack, checkade ut och begav oss till Centralstationen. Där köpte vi varsin biljett och hoppade sedan på tåget till flygplatsen. På flygplatsen väntade vi på att få checka in våra väskor vilket tog ett litet tag. När vi väl kom fram så var det ju självklart något som strulade också så det tog lite extra tid. Förresten så lyckades vi med vikten, min väska vägde 22.7, ganska så precis vad den får väga! Linnéa hade lite mer marginal då hennes vägde någonstans runt 18 kg tror jag. Bra jobbat av oss!

När incheckningen till slut var klar gick vi igenom säkerhetskontrollen. Linneas väska fick dubbelkollas och jag fick göra någon koll jag också. Men slutligen så var vi välkomna att passera! Tog oss då en runda i Tax Freen och det slutade med en påse med kex och godis. Så kan det gå! Gick sedan till gaten för att vänta på boardingen. Under tiden kom det fram en kille från the Government som höll på med någon undersökning så helt plötsligt hade vi tackat ja till att vara med. Och det var ingen liten lätt undersökning, nej nej! Han ville veta exakt när vi börjat vår resa och hur länge vi hade stannat på varje ställe, vad vi hade gjort, hur mycket pengar vi lagt ut och allt möjligt. Snacka om att man fick ta sig en rejäl tankeställare! Man kommer ju inte ihåg allt sånt där! Men vi chansade hej vilt så det blev väl någorlunda fel kan man nog lugnt säga! Men iaf, när han var klar med alla sina frågor så var det för längesen dags att gå ombord på planet. Sagt och gjort! Hittade våra platser och sjönk ner för att tillbringa de första nio timmarna av resan där.

Den första flygningen gick väldigt bra faktiskt. Läste en hel del, såg lite film och serier, åt lite halvgod mat och så gick tiden ganska så fort. När vi landade i Kina så var vi dock ganska sega så det var skönt att få sträcka på benen! Där hade vi sedan 6,5 timmar som vi skulle fördriva. Världens tråkigaste flygplats så det kändes ju lite halvkul! Men vi tog en sväng på toaletten, gick en runda och sedan tog vi plats vid en tom gate. Där spelade vi kort och åt kit kat i några timmar. Kollade på någon kinesisk serie som gick på tv men det enda vi förstod var att den var helt hysterisk. Spelade lite mer kort och sedan insåg vi att vi kanske skulle behöva äta en liten bit. Hittade ett fik där vi tänkte att vi skulle slå oss ner och ta en liten macka. Hade INGEN ANING om vad det kostade då allt var i kinesiska pengar men vad tusan, vi behövde mat! Visade sig att det blev svindyrt i slutändan men så kan det gå! Åt iaf lite macka, Cola och vatten innan vi gick till gaten för att vänta den sista halvtimmen.

Blev sedan bussade ut till planet där vi hade ungefär samma platser som på förra planet. Nu var vi ganska så sega och Linnea slocknade direkt när hon satt sig till rätta! Själv läste jag en stund innan de kom med käk, väckte såklart Linnea för ingen av oss vill missa ett mattillfälle! Så vi käkade lite, klockan var ju ganska så mycket mitt i natten så efter det slocknade vi ganska så direkt. Sov sedan i 5-6 timmar vilket var skönt och välbehövligt! När vi vaknade så kollade vi lite på film innan det var mat igen. Hade hoppats på frukost men istället var det ytterligare ett mål varm mat som vi fick försöka trycka ner. Mindre gott faktiskt! Efter det var det iaf bara ett par timmar kvar och skärmen framför oss fick stå för underhållningen. Landade så i Amsterdam sjukt tidigt på morgonen och kylan som slog emot oss chockade oss! Tre grader.. Usch och fy! Koltrasten från Kina var total, där var det nämligen 39! Galet.

Klev av planet och gick in för att leta reda på någon som kunde hjälpa oss att skriva ut vårt sista boardingpass. Fick vänta en halv evighet på hjälp men tillslut så löste sig även det. Tog då plats vid gaten där vi spelade ytterligare några omgångar kort innan det var dags att boarda vårt sista flyg. Detta flyget var väldigt mycket mindre och tog oss bara drygt en timme. Skönt! Mest upp och sedan ner. Hann dock äta en riktigt god macka och dricka en väldigt liten och söt burk Cola innan vi landade och rullade in på svensk mark. Klev av och blev mötta av svenska skyltar, svenska människor, svenskt! Konstigt! Väntade på våra väskor och när de kom så traskade vi ut till ankomsthallen där pappa väntade. Gick så ut i kylan, var ännu värre i Sverige. Bara EN grad, jösses vad kallt! Full värme i bilen sen kan vi lova! Påbörjade sedan de sista timmarna innan vi skulle vara hemma på riktigt. Tog en paus i Jkpg där vi handlade lite innan vi rullade in i Örserum där vårt äventyr tillsammans skulle ta sitt slut. Sorgligt men sant!

Kramade om varandra länge innan Linnéa tog sitt pick och pack och gick in och jag satte mig i bilen för de sista kilometrarna hem. Nu var och är det över på riktigt! Men resan hem gick bra, inte alltför trötta!

Ja, det här är det allra sista inlägget från vår resa till andra sidan jorden. Kanske dyker upp något personligt litet inlägg från oss när vi faktiskt insett att vi är hemma i Sverige igen. Vem vet! Annars får vi tacka så väldigt mycket för alla trogna härliga läsare, kul att ha haft er med och tack för sköna kommentarer 🙂 på återseende!

Annonser

One thought on “26 mars

  1. Det är vi som ska tacka!! O Gud va det var härligt att se er och får krama er på riktigt igen!! Jag hoppas ni fortsätter skriva nått nån gång snart. Kramiz Tussan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s