Sydney 12 mars

Ja jösses ja, idag ringde klockan så tidigt som kvart i fem. Jajemen, ni hörde helt rätt! Fasligt tidigt för glassiga backpackers som oss. Men men, det var bara att bita ihop och ta vår packning och traska mot busshållplatsen. Mötte några morgonpigga tanter som önskade oss en trevlig resa och gjorde vårt humör snäppet piggare!

Tio i sex rullade bussen in och vi hoppade på. Bussen var långtifrån full så vi tog varsitt säte och så började resan mot Sydney. Knappt sju timmar tog resan och vi sov fram till frukostpausen som var halvvägs och de sista timmarna gick också hyfsat fort. Rullade in på Harbour Bridge i Sydney strax innan ett och för mig och Linnéa kändes det lite som att komma hem. Fina Sydney! När vi hoppat av och tagit våra väskor så blev det en tur till Peter Pan där vi tänkte ta tag i vårt Hostelproblem. Visade sig vara ett större problem än vi trott.. Alla Hostel var verkligen fullbokade eller svindyra. Vad skulle vi nu göra? I värsta fall får vi väl ta och sova på en parkbänk tyckte jag, en rätt spännande grej att göra liksom. De andra hakade inte riktigt på den idéen, vet inte alls varför. Tyckte annars det verkade helt okej för en natt eller två, värre kan man ha det. Men nej, efter mycket ringande hit och dit så hade vi fortfarande inte hittat något boende. Parkbänken började närma sig, Yeey! Men nej, ni kan vara lugna, ingen parkbänk för oss de kommande nätterna iaf. Istället hyrde vi en campervan som vi ska hämta upp imorgon i Melbourne som vi ska bo i fyra nätter. En väldigt bra lösning trots att jag inte tyckte min idé om parkbänk var så illa den heller!

Ja iaf, när vi fixat med betalning och grejer för bilen så tackade vi för hjälpen och tog återigen vårt pick och pack och traskade genom Sydney för att hitta någonstans att äta. Vi hamnade på Subway där vi smaskade i oss varsin macka innan vi återigen vandrade iväg för att köpa lite frukt och grejer att ha med på nästa buss. När det var fixat var klockan runt halvsex och vi bestämde oss för att sätta oss på stationen i väntan på bussen som skulle gå klockan åtta. Är inte så himla smidigt att bära runt på våra himla ryggsäckar bland allt folk så sagt och gjort. Slog oss ner på stationen och lyckades hamna bredvid en vääääldigt pratglad kvinna från Polen. Hennes engelska var svårförståelig och hon gav oss massa livsråd, relationstips och diverse annat blaj. Till en början var hon väldigt trevlig och rolig men efter drygt en timme så kände vi att nu fick det väl ändå vara nog.. Så vi sa att vi skulle ta och sträcka lite på benen så vi sa hejdå och gick och satte oss och tog en glass på Hungry Jacks bara några meter längre bort på stationen. Så mycket sträckte vi på benen men det räckte gott och väl och en glass satt fint.

Nu är klockan lite över åtta och vi har precis hoppat på nattbussen som ska ta oss till Melbourne. Tolv timmar! Vår plan är att hålla oss vakna till klockan elva för då är det kissepaus och efter det vore det rätt gött om vi kunde sova fram till Melbourne. Det återstår att se, godnatt iaf!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s