Melbourne 13 mars

Nattbuss var det ja.. Vet inte riktigt var vi ska börja.. Vi lyckades iaf hålla oss hyfsat vakna till klockan elva då det var kissepaus som sagt. Sen skulle vi sova, hade ganska så gott om plats och allt det där och lyckades somna lagom som vi rullade in i Canberra. Där gick det på mängder med folk och det var då det blev lite smått kaos.. För första gången så var det bestämda platser på bussen men eftersom våra platser från början var upptagna satte vi oss utan tjafs på några andra platser. Men folket som gick på i Canberra var långt ifrån så smidiga. De väckte oss med arga miner och nyvakna och härliga skulle vi så börja krångla med att byta platser. Detta gick tydligen inte tillräckligt snabbt för den sura gubben så han skällde ytterligare på oss, det var nääära att vi tappade humöret vill jag lova.. Men vi flyttade på oss och tog ett par andra lediga platser, inte våra egentliga platser men varför börja väcka och tjafsa med folk? Totalt onödigt. Men jaja, vi flyttade oss och så försökte vi börja om med sömnen. Gick rent ut sagt skitdåligt! Klockan tre stannade vi för ytterligare en toapaus och då ville vi helst bara hoppa av och leta reda på en säng. Men icke, försökte tappert slumra till vilket vi lyckades med lite smått innan vi klockan åtta stannade på Melbournes centralstation. Det var tre trötta tjejer som klev av och intog lite frukost på första bästa bänk. Varm mjölk och torra mackor, härlig frulle!

Skulle nu ta oss till utkanten av stan för att hämta upp vårt boende. Lättare sagt än gjort! Vi skulle ta spårvagnen ut hade vi förstått, men inte kunde vi bara köpa en enkel liten biljett inte. Nej nej! Vi behövde köpa oss ett kort som vi sedan behövde ladda på med pengar så att vi sedan kunde blippa detta kort när vi hoppade på. Kärenån vilken tid det tog. Och sen då, jo vi skulle först hoppa på en spårvagn i den riktningen, hoppa av vid den korsningen, hoppa på nästa i den riktningen och sedan hoppa av vid hållplats 34. Lät som en helt okej beskrivning innan vi upptäckte att snubben hade sagt fel riktning så vi hamnade elva hållplatser åt fel håll. Komiskt! Var bara att hoppa på igen och åka tillbaka och sedan åt rätt håll. Inte lätt inte lätt! Men tillslut efter mycket om och men så hamnade vi på hållplats 34 och kunde gå av. Storstan alltså!

Letade reda på uthyrningsstället och traskade in. Fick fylla i lite papper och sedan var det bara att gå ut och hälsa på vår lille bil. Den är så vacker så, alldeles grön och lila och heter Jucie. Vi blev kära på direkten! Ja, när killen hade visat oss alla finesser och grejer så var det bara att tuta och köra. Jag har då lämnat körkortet på svensk mark så jag fick då inte sätta mig bakom ratten så jag tog plats där bak, lika bra att inte lägga sig i det där. Det roliga var bara att ingen av de andra två ville köra, de var mer eller mindre livrädda. Storstad och vänstertrafik, minst sagt skrämmande! Men någon var ju tvungen och efter lite diskussion så satte sig Anna modigt bakom ratten. Vi hade fått vägbeskrivning så vi kunde ta oss ur stan utan att behöva betala tull så vi satte igång. Ut på vägen for vi, vid det laget var vi alla lite smått nervösa. Vad hade vi gett oss in på? Men första svängen gick bra, andra också men redan vid tredje så gick det galet. Vi skulle till vänster men hamnade åt höger, paniken var ett faktum! Men så lugnade vi oss och lyckades reda ut det problemet och så var vi på rätt väg igen, tack och lov! Sen måste vi säga att det flöt på himla bra, visst att det blev lite felkörningar och vindrutetorkarna gick febrilt så fort vi skulle svänga nånstans. Men taggade till tusen var vi, roadtrip och Great Ocean Road here we come!

Yes, vi tuffade på där i någon timme eller nått kanske innan vi hittade en mataffär där vi inhandlade lite förnödenheter för ett par dagar. Packade in allt, svängde förbi Mc Donalds och lånade toaletten och sedan rullade vi vidare. Härligt! Musiken dunkade ur högtalarna, bilarna susade förbi och vi lyckades hålla oss på vänstersidan nästan hela tiden. Mäkta imponerande! Stannade dock ganska så snart för att inta lite lunch, grillad kyckling och sås på macka stod det på menyn. Mums så gott! Sen dunkade vi vidare, stannade på lite fina platser och tog kort och så körde vi vidare och så höll vi på så en stund. Mysigt! Laddade för campinglivet i några dagar.

Och nu, en varning till alla er känsliga läsare och poliser!! Om du, Göran Palm läser detta nu så är det dags för dig att göra något helt annat, kanske det finns tvätt som måste tvättas? Mat som måste lagas? Hus som måste städas eller det kanske rentutav är läggdags? Vi hoppas innerlighet att svaret är ja på åtminstone en av ovanstående frågor för kommande text kan komma att uppröra både dig och andra läsare. Vi ber om ursäkt redan nu och hoppas att ni har vett att sluta läsa nu, eftersom vi tydligen inte hade vett att sluta skriva!

Fortfarande kvar? Vi rekommenderar det inte men kan ni inte slita er så är det på egen risk ni nu läser vidare. Förstått? Bra!

Ja då kan vi fortsätta. Vi hamnade i en liten stad där vi tänkte att vi skulle stanna för natten, hitta en trevlig plats med nära till toaletter och sådär och laga lite kvällsmat. Ja, inte var det lätt inte då det vid varje parkering vi kom till stod ”no sleeping in vehicles”. Vad tusan! Vad skulle vi nu göra? Vi körde runt runt runt och överallt hittade vi samma skylt, typiskt. Hittade till och med en stor skylt där det klart och tydligt stod att det var helt förbjudet att sova i bilen på ”public areas”. Jaha, vad skulle vi nu göra? Klockan började bli mycket och vi var sjukt trötta efter bussresan och dessutom hungriga. Vi bestämde oss för att stanna på en parkering bredvid ett par toaletter för att iaf laga mat innan vi beslutade vad vi skulle ta oss till med resten. Sagt och gjort, vi parkerade och började tillaga kvällsmat. Korv med bröd, riktigt gott faktiskt! Och när maten var uppäten och disken undanröjd så var vi ganska så trötta och hade dividerat ett bra tag angående sovplats. Vågade vi chansa? Hur stor var sannolikheten att bli bötfälld? Skulle vi ta in på camping? Ja många frågor utan svar. Vi tog en promenad längs vattnet och hittade både en och två campingvans som såg ut att ha stannat för natten och det var så vi bestämde oss. Vi chansar!! Får vi böter så får vi. Så vi började gå tillbaka mot vår bil för att bädda ut sängen och göra oss iordning och vi var bara några meter från bilen när vi såg den, polisbilen. Himla skit! Den cirkulerade runt bilarna och kollade läget och sedan kröp den sakta men säkert vidare.

Ja, nu kunde vi ju definitivt INTE stanna kvar där på parkeringen. Polisen höll koll på att vi var där och skulle med stor sannolikhet komma tillbaka några timmar senare och ge oss böter om vi var kvar. Skit skit skit! Så vi borstade tänderna lite snabbt och gick på toa och sådär och sedan var det ju bara att hoppa in i bilen. Men polisen måste ha sett oss för när vi svängde ut från parkeringen så vips hade vi polisbilen i rumpan på oss. Vi gasade, polisbilen gasade. Vi gasade lite till men polisbilen låg hack i häl, nu fick vi lite panik så vi gasade iväg uppför vägen i full fart medan polisbilen började blinka och ha sig bakom oss. Vi ville verkligen inte ha någon böter, 200$ dollar kändes inte riktigt som en höjdare så vi fortsatte gasa iväg. Polisbilen fortsatte att blinka och ligga i rumpan på oss hela tiden och uppenbarligen måste de ha ringt på förstärkning för helt plötslig på vägen längre fram så stod det ytterligare två polisbilar och försent så insåg vi att de även hade använt sig av spikmattor. PANG sa det när däcken smällde till och all luft gick ur! Och där satt vi, tre små rädda och trötta tjejer på flykt från polisen klockan tio på kvällen. Det enda vi ville var att ha någonstans att ställa bilen så vi kunde få sova och så hamnade vi i denna soppan.. Förtvivlade började vi störtlipa och det var så polisen fann oss när de kom fram och ryckte upp dörrarna.

Nej just de, nu överdrev vi kanske en liten smula. Riktigt så gick det inte till.. Nu lät vi fantasin flöda lite väl mycket. Detta var bara vad vi tänkte när vi svängde ut från parkeringen och började leta efter ett nytt ställe att parkera bilen. Tror det tog oss en halvtimme att ta oss utanför stan där vi hittade en liten gömd parkeringsficka. Hittade en annan campervan som också hade gömt sig där så vi körde in bredvid och stängde av motorn. Ganska så gömda från vägen och ingen såndär dum skylt så vitt vi kunde se.

Så nu har vi slagit läger här. Precis bäddat ut sängen och fixat och donat så nu ska vi alldeles strax krypa ner. Mysigt värre! Spännande att bo i en campervan som är gjord för två, men desto mysigare! Nä, nu ska vi lägga oss här och försöka ta igen lite sömn. Hoppas inte polisen står och knackar på dörren imorgon när vi vaknar. Det är sånt som märks, sov så gott vänner!

Annonser

3 thoughts on “Melbourne 13 mars

  1. Hahaha 😂😂😂 ja där lurade ni mej ordentligt. Trodde verkligen ni va så dumma så ni försökte åka ifrån polisen. Vad skönt att ni är så kloka att det bara var ett himla roligt skämt 😂😂 puss på er! 😘 från Tussan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s