Great Ocean Road 16 mars

Vaknade upp till regn och grå himmel. Vädret sviker oss gång på gång. Intog lite frukost i sängen innan vi packade om och tog oss ut på vägen igen. Hade inte direkt någon plan för dagen så när vi hittade en skylt som lät spännande följde vi den. Hamnade på en liten smal väg som var krokigare än krokigast men ack så mysig. Vägen tog oss upp till ett ställe där vi hade läst oss till att man kunde gå någon tree top walk, tyckte det lät helt okej så dit körde vi. Lagom tills vi kom dit hällde regnet ner igen och bara den lilla biten från bilen till själva stället gjorde oss blöta och geggiga. Visade sig sen att vi kommit till ett ställe med zipline och sånt där, allt kostade såklart en himla massa pengar och eftersom regnet envisades med att fortsätta hälla ner så lät vi bli. Försökte istället laga lunch där på parkeringen vilket gick lite sådär.. Det regnade och blåste som bara den så vi frös halvt ihjäl och vattnet ville aldrig börja koka på den där himla gasspisen. Tog oss mer än en timme att få pastan färdigkokt.. Tur för oss att humöret fortfarande var med oss, blev lite regndagar och annat lustigt. Vi försökte helt enkelt göra det bästa av situationen!

När pastan och tillhörande sallad låg fint i magen diskade vi lite snabbt innan vi flydde in i bilen igen. Nu bar det mest bara köra som gällde, vi behövde komma ganska så nära Melbourne för att hinna lämna tillbaka bilen klockan två imorgon. Därför sträckkörde vi ett tag. Tog ett par pauser för att kolla några lookouter och alla slutade med springtur för att undkomma regnet som envisades med att falla så fort vi lämnade bilen. Lite komiskt måste vi väl ändå säga, såg nog rätt kul ut när vi skrikande sprangs längs stranden för att springa ifrån regnet som jagade oss. Ja det var en spännande dag, inte minst kissepausen på klippan. Man får vara med om mycket när man är ute och reser, vissa konstigare och sjukare än andra. Det är något som är säkert!

Efter alla språngmarscher så kom vi så fram till sista stället innan Melbourne där vi handlade lite pasta till morgondagen och lite efterrätt till kvällens middag. Kändes behövligt! Sedan var det bara att försöka leta sovplats, alltid lika spännande! Det är förbjudet att stå precis överallt verkar det som så då gäller det att försöka hitta ett ställe utanför stan där man står lite gömd sådär. Vi svängde av på många vägar utan resultat och tålamodet höll på att ta slut. Men så när vi åkte längs en grusväg så satt det helt plötsligt två jättekängurur mitt på vägen, najs! Såg sedan en hel massa hoppandes ute i skogen när vi åkte tillbaka längs grusvägen. Hur coolt är inte det! Hittade sedan efter mycket letande en liten skogsväg där vi körde in vanen en bit för att den inte skulle synas. Perfekt! Det lite läskiga är ju bara att vi nu bor mitt bland alla dessa stora kängurur. Har hört att de kan stå på svansen och sparka ihjäl folk.. Känns lovande.. Men spännande!

Vi har precis ätit mat och diskat undan nu. Var knappt att man vågade öppna dörren efter maten, det kunde ju liksom ha suttit en nyfiken känguru där. Men vi såg iaf ingen, hann till och med kissa och borsta tänderna utan att bli ihjälsparkade och nu har vi krupit in i bilen och låst om oss så vi överlevde den här kvällen också. Lycka! Nä, nu är det dags att inta sovposition för sista natten i vår älskade campervan. Kommer sakna den! Men men, godnatt världen!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s