Great Ocean Road 14 mars

Tack och lov vaknade vi av oss själva idag och inte av att polisen knackade på dörren. Möblerade om i vår lilla boning och vips hade vi soffa och bord och kunde inta dagens frukost, mysigt!

Packade sedan in oss i vanen och begav oss ut på vägen igen. Stannade någon gång på vägen och såg en eller två fina utsikter innan vi hittade fram till Apollo Bay. Där parkerade vi och tog en liten vandring genom byn. Klättrade lite i träd och hittade en grön kulle där vi sträckte ut oss i gräset och lapade sol. För himla gött!

Blev efter någon timme eller två lite hungriga så då gick vi bort till vårt hus och drog ut spis och tog fram ingredienser för en riktigt brakmiddag. Inget mindre än pastasallad med skinka, mums fillibabba! Under tiden när vi väntade på att vattnet skulle koka och allt det där så passade vi på att steka fläsk i våra fina campingstolar vi fått med oss på färden. Inte illa alls! Slafsade sedan i oss salladen och diskade undan lite fint innan vi bestämde oss för att det var dags för uppfräschning. Det enda som fanns till hands var en utedusch och ett hav. Linnéa tog duschen och vi andra två testade havet. Usch och fy och blä vad kallt, precis som hemma i kalla Sverige ju. Inte mysigt alls! Men i kom vi och upp minst lika snabbt. Gjorde sedan Linnea sällskap i uteduschen med en gloende publik. Man kan tro att folk aldrig sett tre små frusna tjejer duscha i en utedusch förr för oj vad de kollade! Men vi behövde en dusch och har man ingen så får man ta vad som finns till hands helt enkelt. Kallt var det men renare blev vi, precis enligt planen!

När vi var snäppet fräschare igen så stängde vi in oss i bilen och tutade iväg igen. Körde genom ett alldeles brutalt vackert område som liknade Nya Zeeland och tänkte ta en titt på en fyr. Visade sig att det precis hade stängt så vi fick vända och åka tillbaka, det gjorde oss inte alls så värst mycket för på vägen tillbaka fick vi se alldeles superäkta vilda koalor som hängde och klängde i träden. Så ballt! Ville ta med allihop in i bilen och gosa med men vi lät bli, smart va? Ibland så sköter vi oss. Sen fortsatte vi framåt för att hitta ett ställe att parkera bilen för natten och laga lite kvällsmat. Det här med att hitta sovställe är verkligen lättare sagt än gjort men slutligen så hittade vi en liten grusplan som var skymd från vägen. Perfekt! Där slog vi läger och pinkade in vårt revir. Lagade middag som blev nudlar, överbliven korv, mackor och morötter och allt detta kalasade vi i oss sittande bakom bilen i våra solstolar. Härligt det här med campingliv alltså, gillart stenhårt!

När disken var klar så kröp vi in i vårt lilla sovrum och spelade kort och käkade kex. Myspys på hög nivå! Har nu precis varit ute på kvällskissning och ska borsta gaddarna lite innan vi säger tack och godnatt. Livet på great ocean road är inte dumt!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s