Byron Bay 5 mars

Sagt och gjort, klockan strax efter tio så blev vi som bestämt upplockade av en grabb med bil. Grabben med bilen heter Alfred och är en bekant till Anna, de hade tydligen inte setts på typ tre år kanske men så hörde han av sig och så blev det som det blev. Mycket trevligt!

Styrde så kosan mot Nimbin som vi hade hört skulle vara ett lite lustigt place men värt att besöka. Tog oss en liten stund att komma dit då det blev lite felkörningar och sådär som man får räkna med när man inte har en aning om vart man är eller vart man ska. Knappt koll på vilken sida av vägen man ska hålla sig på! Inte lätt.

Men efter kanske drygt en timme eller något så skymtade vi en skylt där det stod Nimbin. Framme! Hittade parkering och steg ur. Yes, nu till ”staden”. Ja, vi trodde att det skulle vara en liten håla med hippies men inte såå liten som den var. Det var i princip en väg, längs vägen låg några cafén, massa konstiga små butiker med regnbågsfärger och mysko grejer i. Happy High Herbs hette en butik och överallt så såg man plantor med droger, texter om kärlek, karma och diverse flummigt. Flera kom fram och undrade om vi letade efter droger, om vi ville köpa dittan och dattan. Hittade ett litet museum som verkligen var litet, konstigt men kul. Tänkte sätta oss på ett café men vi vågade inte då vi inte visste ifall de kryddade sina bakverk med dessa härliga kryddor som de ville sälja till oss överallt. Ja, helt klart en hippiehåla utan dess like. Lite sköna människor men inget för oss riktigt så vi hoppade in i bilen igen ganska så kvickt efter vår rundvandring.

Körde så tillbaka till Byron Bay och när vi körde in där så var vädret kanon och perfekt. Förmiddagen bjöd nämligen på lite regnstänk och moln men det hade flugit förbi när vi återvände till Byron minsann. Bättre tajming får man leta efter! Så vi köpte varsin billig pizza som vi käkade vid vattnet innan vi letade reda på Alfreds två kompisar. Hängde sedan med dem på stranden där vi gjorde som man gör på stranden. Solade! Och så tog vi ett dopp eller två när vi kände att temperaturen steg över bekvämlighetspunkten. Ja, där på stranden låg vi sedan i ett par timmar och bara hade det allmänt jätteperfekt! En stor fet tumme upp på det!

Efter den stora feta tummen så drog vi oss till Hostlet och tog en dusch innan vi vandrade till affären för att köpa lite kvällsmat. Idag blev det fruktsallad, mums fillibabba! Njöt av den sittandes i sofforna och berättade nya saker för varandra. Myspys! Fortsatte sedan ute där vi hittade en trappa att sitta och tjöta i. Spelade in en liten födelsedagsfilm och sedan övergick flum till seriositet. Hade några seriösa minuter i den sköna kvällsluften innan vi började känna oss rätt färdiga för idag..

.. och nu har vi hamnat här igen, i våra sängar, redo för en god natts sömn. Skön dag, sköna människor, skönt ställe, skönt häng! Skönt helt enkelt!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s