Noosa & Brisbane 25 feb

Imorse efter frukosten så checkade vi ut, lämnade väskorna i baren och promenerade mot stranden. Blev sedan en vandring i Nationalparken längs kusten, tog lite knasiga bilder och svettades bort några kilon. Ganska så gött!

Återvände sedan till stranden där vi först köpte oss varsin glass innan vi lade oss för att steka lite i solen. Hann väl ligga i tio minuter innan vi höll på att smälta bort och var tvungna att hoppa i havet. Skööönt! Men lite läskigt då det påminde om Bondi Beach med stora vågor och strömt. Men vi överlevde även denna gång! Gick så småningom tillbaka till Hostlet för att koka lite nudlar, alltid lika gott! Sedan fick vi skjuts i deras minibuss till vår lite större buss. Hoppade så på Greyhoundbussen, lämnade Noosa och siktade in oss på Brisbane.

Efter norra timmar i bussen anlände vi till Brisbane och lyckades efter lite trixande hitta vårt nya Hostel. Stod i receptionen i en halv evighet utan att någon ville hjälpa oss.. Och när vi väl fick hjälp var det den otrevligaste människan vi träffat på länge. Redan där ville vi redan härifrån. Men men, vi lämnade våra väskor på rummet och gick ut för att hitta något ätbart. Då köket här är ganska så vidrigt så ville vi helst inte laga någon mat så vi hittade en mataffär där vi köpte en jättelång baguette, lite mjölk och morötter som vi sedan tuggade i oss på en gräsplätt vid vattnet. Rätt så mysigt om det inte varit för att det himlans kallt efter ett tag!

Då tänkte vi att vi skulle återvända till Hostlet, använda lite wi-fi och sedan gå och sova. Sagt och gjort. Gick dit, använde lite wi-fi och sedan skulle vi sova. Men när vi öppnade dörren till vårt rum så möttes vi av en inte lika rolig syn.. Drygt tio pers tog upp hela vårt rum, musik spelades för fullt, vin och sprit stod mitt på golvet och alla var ganska så väldigt fulla. Härligt! Fest på rummet, precis vad vi kände för..

Så vi stängde dörren bakom oss och gick därifrån. Nu då? Satte oss i en soffa utanför och bara var allmänt sura.. Efter någon timme kom det två killar från receptionen och beslagtog alkoholen och körde ut människorna! Äntligen! Men nä, fem sekunder senare var de tillbaka, utan alkohol men ändå. Så det var bara att fortsätta vänta.. När alla lämnat rummet vågade vi äntligen gå in och då var det bara en ensam liten kalsongpojke som låg och försökte sova. Det kunde vi leva med!

Vi började göra oss iordning för läggdags och då kom två stycken tillbaka, hälsade på dem och nu är vi tydligen vänner. Trevligt med nya vänner.. Verkligen. Nya fulla vänner sådär klockan elva på kvällen var inte riktigt vad vi ville ha. Men det blir inte alltid som man tänkt sig.. Nu har vi iaf äntligen lyckats krypa ner i sängarna, hoppas på att få lite sömn och att inte resten stör alltför mycket när de kommer inramlandes inatt. Det märks!

Bra början på storstadsvistelsen… Godnatt!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s