Whitsundays 15 feb

Ja hur ska vi börja… Vilken natt! Värsta på hela resan utan tvekan… Den där bastun vi pratade om igår ni vet, där det var tänkt att vi skulle få vår skönhetssömn.. Ja, den blev ju inte svalare när resterande människor gick och lade sig, svetten rann längs hela kroppen och då är det inget undantag över huvud taget! Det var hemskt! Och luften sen, den existerade knappt! Att andas var ett projekt i sig.. Försökte ett bra tag att sova i denna hemska miljö men efter ett tag fick vi panik, tog kudde och lakan och gick upp på däck. Där låg det människor utspridda till höger och vänster! Tog varsin träbänk och lade oss, fläktade svalt till en början så vi somnade till, oskönt till tusen men bättre än bastun. Efter ett tag där uppe blev det dock alldeles för kallt så det var ju bara att knata ner igen.. Sista stunden halvsov vi nere i bastun innan klockan slog sex och vi skulle gå upp. Ja, hur mycket sömn det blev vet vi väl inte riktigt.. Men men.

Strax efter sex var det iaf frukost som bestod av mjölk, flingor, frukt och rostat bröd. När den var svald hoppade vi några i taget i den lilla gummibåten de hade med sig och blev inskjutsade till land. När alla kommit iland gick vi en liten promenad för att komma till en utsiktsplats över Whiteheaven Beach, väldigt vacker syn! Sedan var det beachen som gällde, sanden kändes som mjöl och lät när vi gick på den. Följde efter skepparen och såg en massa läskiga och livsfarliga rockor, dessa som vi blivit varnade sååå mycket för och är anledningen till att vi alltid måste bära våtdräkt när vi ska bada. Men skepparn klev ut i vattnet och sade till oss att följa efter, dumma turister som vi tydligen är så var det ingen som ifrågasatte det utan alla klädde av sig till bikini och plumsade i efter. Läskigt ju! Men såå skönt då vi var alldeles svettiga efter promenaden. Han sade bara att om en rocka simmar emot oss skulle vi stå heeeelt stilla! Okej? Hjälp! Men vi badade, och visst såg vi rockorna. Svinstora och alldeles jättenära, så nära döden har vi nog aldrig varit! Skönt när vi väl var på land igen!

Gick då vidare bort till ett ställe med lite klippor och sånt, där kunde man tydligen bada lite mer lugnt då rockorna vanligtvis inte letade sig in där. Hur härligt som helst! Tog lite roliga bilder på klipporna, skepparn gillade att fota så han tog mer än gärna kort på oss ute i vattnet så det blev en hel del fotande innan vi bara låg i vattnet och njöt av tillvaron. Bättre kunde man inte ha det! När klockan närmade sig avfärd igen så vandrade vi längs stranden och tog ännu mer bilder innan vi korsade ön och blev tillbakakörda till båten.

Nu väntade två timmars färd så vi fick lunch under tiden. Pastasallad med kalkon, rostbiff, salami och allt möjligt gött gojs! Nästa stopp innebar snorkling så på med våtdräkt, cyklop, snorkel och simfötter! Kastade oss så ut i vattnet och snorklade runt i barriärrevet, gick lite sisådär då cyklopen gärna immade igen för oss men vi såg ändå en hel del coola fiskar. När vi hade fått nog hoppade vi upp igen och skulle åka vidare till nästa ställe. Visade sig dock att det stället var upptaget så det blev en trekvarts färd innan det var snorkeldags igen! Nu skulle det finnas en massa sköldpaddor ryktades det om, snorklade runt för fulla muggar men vi såg minsann inga sköldpaddor! Gick upp, av med cyklop och grejer och hoppade från båttaket istället, mycket roligare!

När allt folk var uppe ut vattnet så bar det iväg igen, nu till en mysig liten vik där vi stannade för övernattning. Fick skåda en härlig solnedgång i väntan på middag. Inte alla förunnat! Blev sedan smarrig middag i form av spagetti, köttfärssås, sallad, fetaost och vitlöksbaguetter. Vi blev mätta även denna gång! Ja, efter det var det mer chill (ja, denna resan var chill, om ni inte förstått det vid det här laget) och ännu mer chill och så lite mer chill. Och mörkt var det, kändes som att klockan var så mycket mer än vad den var. Och redan vid åtta var vi läggdagströtta.. Men icke. Blev avbrutna av att skepparn presenterade en dansös och vips kommer den unga grabben ut i klänning och kör en ”strippshow” för oss runt masten, väldigt underhållande! Självklart åkte klänningen av och han rockade loss i bara trosor, ja det var populärt bland tjejskaran vill vi lova! Sedan tog de fram en hink med gratis alkohol och drickandet var åter igång!

Lite lekar avlöpte varandra och vi blev bara tröttare och tröttare. Så nu har vi faktiskt borstat våra tänder och lagt oss tillrätta i bastun igen. Dock är värmen inte riktigt lika olidlig som igår så det kanske ska gå att få sig en eller två timmars sömn inatt får vi hoppas.

Än en gång, det här är livet på en båt!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s