Airlie Beach 12 feb

Efter frukost (som bestod av nudlar och mjölk och flingor då vi upptäckte att vårt resterande bröd var mögligt) och utcheckning fick vi skjuts av en liten minibuss till bussterminalen. Där hoppade vi sedan på Greyhoundbussen och åkte söderut!

Bussen lämnade så Townsville vid halvtolv och tog istället sikte på Airlie Beach. Bussresan gick bättre än förra gången, ingen rök och ingen äcklig doft heller för den delen, ack och lov! Runt fyra rullade vi in i mysiga lilla Airlie Beach, dock se bussterminalen något utanför byn så vi fick hoppa av bussen och traska tillbaka in till byn med våra feta väskor på ryggen. Hittade vårt Hostel, checkade in och sedan gick vi för att utforska byn.

Det är en typisk semesterby med en massa dyra små butiker med badkläder, flipflop, solglasögon och allt annat som man behöver vid sol och bad. Vi var på jakt efter sarong och bikini, men efter att ha varit inne i några butiker och sett priserna så blev vi lite modfällda. Svindyrt! Och så stängde butikerna när vi kommit halvvägs runt byn.. Tog då ett besök till matbutiken där det visade sig att utbudet var sämst. Jaha. What to do? Pizza nästa! Beställde en familjepizza med allt möjligt gott på som vi tog med oss ner till vattnet för att avnjuta, underbart kanonmysigt! När pizzan var uppäten och vi började (trot eller ej) frysa tog vi en liten promenad runt i byn för att se vad som hände innan vi gick tillbaka till Hostlet och spelade lite kort.

Efter att ha spelat en massa omgångar sjuan och Anna fortsatte vinna ville vi inte vara med längre.. Gick istället till rummet där vi kröp ner och försökte sova. Fick greja en hel himla massa med den där konstiga ac:n.. Blåste storm ett tag vilket inte alls var vidare skönt men efter lite tryck hit och dit lyckades vi få en lagom fläkt och lagom temperatur.

Nu ligger vi och ska sova, hördes precis ett gallskrik här utanför. En kille råkade visst träffa på en liten kackerlacka, han verkade inte uppskatta det (killen alltså) för han gav ifrån sig världens tjejskrik och hans kompisar skrattar för tillfället rätt gott åt det hela. Så kan det gå! Hoppas inte vi får oväntat besök i natt men man vet ju aldrig med de där små rackarna… Men nu säger vi tack för idag och sov så sött!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s