Townsville dag 3

Imorse var vi frukostätna och klara klockan nio. En liten minibuss hämtade upp oss och styrde mot Billabong Sanctuary där vi har tillbringat stora delar av dagen. Från klockan 10 till klockan 15 var det prat, show, visning, show och prat med ett litet brejk för lunch.

Vi började med att lyssna på hur stället hade blivit till och lite allmän info om själva Billabong. Sedan gick vi vidare och vi har nu klappat en Wombat, klappat koalor, hållit i en orm, krokodil och papegoja. Matat kängurur ur handen och nästintill haft dem i knät. Matat en Kassowary vilket är en livsfarlig fågel och ett av Australiens största landdjur. Sett en himla massa sköldpaddor och bevittnat ett sköldpaddsrace. Varit med om en fågelshow och hälsat på både fåglar och ormar ”behind the scenes”. Fått se krokodilägg och en pytteliten flygande ekorre. Sett större krokodiler som skvätte ner oss med lera så att dagens outfit är förstörd, bokstavligt talat rann lera om oss efter det plasket. Sett lite mindre krokodiler som rapade mest hela tiden. Och så matade vi ännu mer kängurur!

En sån himla mysig och skön dag bland alla djuren. Inte varje dag man hänger med kängurur men vi skulle lätt kunna vänja oss!

Tillbaka i Townsville slängde vi snabbt ihop resterna från gårdagens sallad och vräkte i oss. Man blir hungrig av att mata kängurur! Efter det fanns det inte mycket energi kvar, vi var helt galet sega. Men vi lyckades hitta någon liten reserv med energi så vi hann diska och tvätta. Handtvätt som på den gamla goda tiden! Ett tappert försök att göra våra krokodilskvättskläder rena, ett försök som slutade i bittra miner. Kläderna förblev skitiga! Måste nog tråkigt nog köpa oss lite nya kläder.. Så det kan gå hörrni!

Efter tvätten staplade vi upp på rummet och bara satt. Spelade lite kort men det var knappt att vi orkade. Det tar på krafterna det här med att ha semester. Så bestämde vi oss för en sista energikrävande aktivitet, mataffären. Lite mat för morgondagen och gott gott att ha till kvällen. Sagt och gjort!

Väl tillbaka så stängde vi in oss på rummet och brassade på AC:n, tog en dusch och öppnade chipspåsarna! Nu några timmar senare är chipspåsarna slut, kortleken snäppet flötigare men vi snäppet lyckligare. Mysig och välbehövd kväll! Så vi säger godnatt och laddar med sömn för att imorgon åka vidare söderut!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s