Townsville dag 2

Idag blev det en lite halvseg morgon med frukost och en massa fix med bokning av buss, en extra natt på Hostlet och lite fix inför morgondagens sysselsättning. Men när allt det var klart så begav vi oss till Akvariumet som finns här i staden. Hade hört att detta skulle vara ett stort och fint sådant, blev dock rätt besvikna när vi hade betalat och gått in. Rätt litet och ganska så tråkigt faktiskt. Att snorkla och dyka i det riktiga barriärrevet är ju typ rätt mycket roligare om man säger så!

Men vi kollade på lite fiskar som simmade runt, den ena konstigare än den andra. Lekte lite såklart då vi hittade en barnhörna, vi hamnar alltid där på något konstigt vis. Ännu ett tecken på att vi inte är fullvuxna och mogna kvinnor än, men vad gör det? Inte ett dugg! Vi har roligt och det är huvudsaken! De hade också ett sjukhus för sköldpaddor som de gjorde en massa reklam för. Visade sig vara sex sköldpaddor som simmade runt i små baljor typ. Visserligen var ett par av dom riktigt stora och coola men vi tyckte mest synd om dem. En hade blivit påkörd av en båt, en annan biten av en krokodil och en tredje hamnat på en fiskekrok. Stackarna fick nu medicin och vård för att förhoppningsvis överleva och få simma vidare i havet! Sköldpaddor är ändå rätt häftiga, men de passar bättre fritt i havet än i en liten balja på ett akvarium.

Efter några timmar på Akvariumet så vandrade vi vidare genom staden. Det är fortfarande hiskeligt varmt och man svettas floder bara man ska sätta upp håret i en tofs så då kan ni tänka er hur det blir när man går.. Skulle inte förvåna mig om det är droppspår efter oss på gatan, vore visserligen väldans pinsamt men inte så otroligt. Och luktar mumma gör man inte heller, men det är ett bra vapen för att hålla främlingar på avstånd. Kan hoppas att det även funkar på farliga djur! Ja ja, med svetten rinnande så gick vi in i en och annan liten butik men så slog hungern till och vi fick raskt gå först till mataffären och sen till Hostlet.

Lunch idag bestod av nudlar, rostad macka med tomat och varsin morot. Inte så tokigt som det låter! Med mat i magen så lyckades vi frambringa så mycket energi att vi faktiskt tog oss ner till stranden. Där chillade vi några timmar med kex och härligt snack. Skönt vare! Sen gick vi så sakta hemåt och gjorde en riktig höjdarmåltid även idag. Pastasallad med kyckling och vitlöksbröd! Ja, ni hör ju bara vad gott! Och det finns kvar så vi får njuta av det även imorgon, ser redan fram emot det! Mums fillibabba!

Efter den fina måltiden så gjorde vi något så roligt som att pussla. Ett pussel med 500 bitar med luftballonger som motiv. Anna gav upp efter några minuter och gick och lade sig men vi fortsatte tålmodigt. Tänkte att vi minsann skulle få det klart innan sängdags! Fick lite hjälp på traven av en glad liten tjej och lite halvpositivt pepp av en sällskapssjuk kille. Han trodde inte riktigt på att vi skulle klara det.. Visade sig dock att han hade rätt. Klockan blev mycket och tålamodet tog slut, men vi gjorde iaf mer än halva så det var inte så illa pinkat ändå!

Plockade undan pusslet och tog med oss vår efterlängtade chokladkaka och satte oss in trappa för att prata istället. Väldigt trevligt, och gott för den delen. Men så helt plötsligt stängdes dörren bakom oss och vi var utelåsta! Ryckte några gånger i dörren men det var och förblev låst. Tusan också! De hade visst sagt att alla dörrar stängs och låses vid halvtolv och ville man komma in senare behövde man en kod. En kod som vi inte hade.. Sprang så runt till framsidan och som tur var så var dörren där fortfarande öppen. Tur! Men sen kom nästa problem, dörren in till våran korridor behövde man ju också kod till.. Klockan var nu några minuter över halvtolv så vi tänkte att vi kanske skulle hinna innan de stängde men när vi sprungit upp för trapporna möts vi av en stängd dörr. Skrattande tittade vi på varandra innan Linnéa rycker tag i dörren och den öppnas, sån himla tur vi hade. Annars hade vi antagligen fått sova på en bänk utanför eller nått.. Mindre roligt! Men hade inte varit konstigt om det hade hänt, ni vet ju bara vårt vanliga flyt. Men nu hade vi turen på vår sida och skrattade rätt gott åt hela situationen! Ett bättre slut på dagen!

Nu vågar vi oss inte ut mer utan har krupit ner i våra sängar. AC:n kör på för fullt här inne och det är nästan svalt, kan nog sova gott några timmar nu innan det är dags att gå upp igen. Puss & godnatt!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s