Magnetic Island 7 feb

Imorse var det åter igen tidig uppstigning. Kvart i åtta skulle bussen ta oss från Cairns och vidare till Townsville. Som vanligt blev det stressigt så det var med raska steg vi småsprang mot busshållplatsen. Väl där stod bussen redo, en stor röd buss med texten ”Greyhound Australia” på sidan. Och wi-fi på bussen, yippie!

Men vi jublade alldeles för tidigt.. Vi hann bara sätta oss på bussen innan vi snabbt fick springa ur den igen. Det började nämligen ryka en väldig massa längst bak i bussen där vi satt. Så bussen fick utrymmas och de ringde lite samtal och undersökte saken. De hittade inget fel så efter sådär en kvart fick vi kliva på bussen igen, luktade lite småkonstigt och kändes lite halvbra men de försäkrade oss om att det var lugnt. Men pga av detta så fungerade såklart inte internetet på bussen.. Så himla typiskt. Aldrig ska något gå våran väg, måste alltid hända något eller strula till sig på nått vis.

Men men, vi åkte iväg iaf. Tog inte lång stund förrän vi somnade och sov ett litet tag. Sov och spelade spel på telefonen om vartannat. Fungerade bra ett tag men så var det en tjej på bussen som antagligen inte mådde så himla bra.. För det sprangs på toaletten HELA tiden. Och stanken som blev var helt sjukt vidrig.. Eftersom vi satt precis bredvid toaletten så blev den allra värst för oss. Så där satt vi och ett par tjejer till med näsan i våra tröjor för att slippa den vidriga stanken. Och tjejen fortsatte springa på toa stup i kvarten.. Det var en lättnad när bussen stannade för lunchpaus! Andas lite frisk luft!

Åt lite frukt och bars innan vi hoppade på bussen igen och åkte vidare. Och tjejen fortsatte gå på toa och vi fortsatte sniffa tröja! Och som om inte det var nog så blev det sedan stopp i toaletten.. Ja, våran vanliga tur som förföljer oss. Men busschauffören kom till vår undsättning med doftspray som gjorde saken snäppet bättre ändå! Men stackars tjej, kan inte direkt ha varit en av hennes bästa dagar!

Strax efter två var vi iaf vid färjeterminalen i Townsville. Därifrån skulle vi ta färja över till Magnetic Island. Väntade i fyrtio minuter innan färjan kom och vi steg ombord. Detta visade sig vara inte vilken färja som helst, det var en racerfärja! För jösse namn vad den körde, vi bokstavligt talat flög fram över vågorna. Roligt tyckte vi! Färjor går ju så otroligt sakta i vanliga fall. Efter några minuter var vi så över på Magnetic Island där vi fick vänta ytterligare en fyrtio minuter på en buss som skulle ta oss till Hostlet. Och när vi äntligen kom fram till vårt boende var klockan snart sex.. Vid det här laget var vi väldigt trötta och alldeles för hungriga. Humöret var alltså inte på topp om man säger så!

Snabbt försökte vi få i oss lite mat men det är lättare sagt än gjort ibland.. Tog typ en halvtimme innan pastavattnet kokade, världens sämsta spis! Men efter en lång väntan så satte vi oss ner och vräkte i oss pasta och köttfärssås, tredje dagen i rad! Dock fortfarande lika gott, om inte ännu godare idag. Lite energi återvände efter käket men det var inte alltför mycket.. Bestämde oss ändå för att ta en sväng längs vägen för att se om vi hittade något kul. Det gjorde vi väl inte direkt, något pizzaställe, en stängd mataffär och någon läskig butik där man kunde köpa alkohol. Vi gick vidare! Hittade då en mataffär som var öppen, där gick vi in och handlade lite frukost och mellanmål tills imorgon innan vi återvände tillbaka till Hostlet.

Det hade blivit mörkt och här ute på öa finns visst inte alltför många lampor så det var lite spöklikt att gå tillbaka. Stora svarta papegojor satt i träden och skrek åt oss vinden ven i träden. Men vi tog oss tillbaka alla tre kilometer utan att bli attackerade eller påkörda! Bra jobbat av oss! Efter den långa promenaden rostade vi varsin macka som vi åt med lite mjölk till. Kändes som att klockan var massor men den visade bara åtta.. Vad skulle vi nu hitta på? Gick till baren för att se om vi kunde hitta ett bord så vi kunde spela kort. Fanns inget ledigt och ute blåste det alldeles för mycket.. Satte oss en stund vid havet istället och pratade lite innan vi tröttnade och gick och borstade tänderna.

Nu har vi precis krupit ner i våra sängar, inget jättefräscht hostel det här men vi ska nog klara oss i två dagar iaf. Dock saknar rummet fungerande AC så det känns som att man kommer svettas ihjäl.. Hoppas inte! Utanför är det fullt röj, klockan är bara halvtio men jag tror ändå att vi kommer slockna inom kort. Har varit en lång dag. Imorgon hoppas vi på bättre humör och bättre väder!

Hasta la vista!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s