Cairns 6 feb

Redan klockan sex ringde klockan imorse. Snabbt upp och fixa i sig en ordentlig frukost innan vi promenerade ner till Fleet Reef Terminal där vi checkade in för en dag i barriärrevet. Häftigt, we know! Sjukt taggade!

Klockan åtta satt vi på båten och var redo! Fick fylla i lite blanketter om att vi mådde bra och allt det där som det alltid är och som vanligt fick vi skriva under på att vi var medvetna om att vi kunde dö. Lika roligt att höra idag! För vi skulle ju inte direkt befinna oss på båten under dagen, nej nej. I vattnet och under vattnet var planen!

Vi var ett gäng på kanske trettio pers som gav oss iväg. Vi och en hel del med oss skulle testa på att dyka, Scuba diving som det kallas här. Vi fick göra ett såkallat introdyk vilket går bra utan dykarcertifikat så när båten tog sikte på revet så gick vi igenom en massa säkerhetsgrejer och blev indelade i grupper. Två nybörjare med en från The crew, säkert och bra.

När vi var framme vid revet så kastade båten ankar och sedan fick första gruppen av dykare hoppa i vattnet. Då vi var grupp nummer åtta så åkte vi först iväg med en liten båt med glasgolv där vi fick en liten guidad tur runt över barriärrevet, häftigt men vi längtade efter att få slänga oss i vattnet. Så tillbaka på den lite större båten bytte vi om till badkläder, satte på oss varsin våtdräkt, fick simfötter och snorkel och sen plumsade vi i vattnet. Snorklade sedan runt i ett par timmar och fascinerades över det vi såg. Koraller, massa färgglada fiskar och en massa andra fiskar också för den delen och barriärrevet var helt fantastiskt. Så himla häftigt! Vi sprattlade runt där och bara njöt och vattnet var typ ljummet, så himla perfekt!

Efter ett par timmar var det våran tur att testa på dykning. Sjukt peppade och lite nervösa! Vi hoppade upp från snorklingen och bytte flytvästen mot en tank med luft, tung som bara den! Fick sedan testa lite säkerhetsgrejer som att tömma masken på vatten, hur man tömmer munnen på vatten ifall man tappar den där slangen som går från tanken till munnen. Hörde att den var rätt viktig om man ville överleva! När vu testat allt det där och fått godkänt var det dags att hoppa i vattnet! Med en hand på cyklopet och den andra över grejen i munnen så var det bara att kliva rakt ut i vattnet. Väl i vattnet fick vi dela på oss, Linnea och Anna dök med en kille och jag och en tjej från Italien dök med en tjej. Efter ett tag tog de ur lite luft ut ”västen” vi hade på oss och vi sjönk sakta men säkert. Vi fick hålla vår dykningsguide i handen under hela tiden under vattnet, cirka tjugo minuter fick vi dyka och de simmade runt med oss sååå nära revet och pekade och visade. Efter varje meter vi gick ner var det viktigt att lätta på trycket i öronen så man inte skulle få några komplikationer. Men det gick bra! Var hur coolt som helst! Såg Nemo bland annat, han såg ut att må bra! Skönt att se!

De tjugo minuterna under ytan gick väldigt fort och så var vi tillbaka över utan och kunde andas helt vanligt igen. Lite lättande på något sätt. Och vi var ändå bara sex meter under ytan! Men jösses så häftigt!

Efter dykandet var det lunchtime! Komiskt nog så var det smörgåsbord, typiskt svenskt sade alla, men när använder vi ens det ordet? Jaja, strunt samma. Supergott iaf! Det bjöds på lite köttigt, lite kyckling, lax, lite olika salladsliknande röror, räkor, sås, pasta och bröd. Mums! När vi fått i oss lite mat så åkte vi vidare till en annan del av revet, där kunde man om man ville dyka igen för 50$. Anna dök en gång till men vi andra två beslöt oss för att snorkla istället. Snorklade runt på en liten guidad tur och vi fick se både Nemo, en väldigt stor och sällskapssjuk sköldpadda och trot eller ej, en haj! Så. Himla. Coolt. Snart har vi sett allt vi någonsin kunde drömma om att få se! Mäktigt! Fick också hålla i nått konstigt djur som typ kallades för sandgurka eller nått som vi inte riktgt kommer ihåg, vi kallar den numera för saltgurka iaf! En liten korv som hade en fisk växande i rumpan, lustigt djur minst sagt. Och ju mer avslappnad den blev desto lealösare blev den, tillslut riktigt äcklig. Mycket lustig varelse men den trivdes på revets botten iaf. Där får den gärna stanna!

När vi snorklat runt en bra stund igen så kände vi att kroppen började säga ifrån. Vi frös, började likna russin, var helt trött i både kropp och huvud och insåg att det fick vara nog. Sisådär 4-5 timmar i vattnet tar på krafterna! Så vi klättrade upp och satte oss på soldäcken på tredje våningen. Himla gött! Inte för att det var så värst mycket sol men det var varmt och skönt iaf! När klockan blev dags för hemfärd så tog vi oss ner två våningar och satte oss inomhus istället där det bjöds på frukt, kex, ost, nötter och kakor. Mycket trevlig resa tillbaka till hamnen med andra ord!

När vi lagt till i hamnen var det dags att stiga av, crewfolket radade upp sig på land och en efter en tog vi i hand och tackade för en härlig dag. Så väldigt trevligt! Traskade så lite smått trötta tillbaka till Hostlet, chillade lite i bubbelpoolen och sen tog vi en riktigt skön dusch för att duscha bort lagret med salt som täckte oss. Det var inte helt tokigt! Tillbringade några minuter i sängarna efter det och pratade om livet innan vi lyckades frambringa så mycket energi att vi orkade ta oss till köket och laga middag. Åt sedan den med sällskap av en japansk tjej som Anna hängt lite med innan vi kom. Väldigt gosig tjej! Hon hade sett att vi var med i tidningen så efter maten fick vi ta en bild med oss, tidningen och henne. Hon tyckte vi var värsta kändisarna nu! Lite smått roligt!

Efter att ha lekt kändis ett tag så traskade vi mot Mc Donalds och gratis wi-fi. Tillbringade lite tid där innan alla kände sig redo att återvända till livet utan internet. När vi kom tillbaka blev det mjölk och kaka som lite nattamat. Myspys!

Nu har vi precis krupit ner i våra sängar igen. Tidig uppstigning imorgon för att lämna Cairns och börja får färd söderut. Det blir säkert hur bra som helst! Så vi säger tack för nu, godnatt och på återseende!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s