Cairns 5 feb

Idag tog vi lite minisovmorgon och gick upp kvart över åtta, skapligt pigga ändå. Åt lite pannkakor, mjölk, müsli och juice. Härlig frukost!

En sak som jag glömt att nämna i de andra inläggen är att här i Cairns är det regnperiod nu, yippie! Så det har regnat av och till sen vi kom, lite halvtråkigt sådär men det är ju iaf varmt och skönt! Så självklart så regnade det även idag, vi hade tänkt att vi skulle ta en liten vandring men med tanke på vädret så lät vi bli. Istället gick vi ut på stan och letade upp en tidning att köpa, vi var ju väldans nyfikna på hur vi skulle se ut och vad det skulle stå. På vägen skämtade vi lite om att vi kanske hamnar på förstasidan med värsta feta bilden, vore ju askul men inte så troligt. Men så hittar vi en tidning och mycket riktigt så hittar vi oss själva på framsidan, komiskt! Och öppnar man sedan tidningen och kollar på sida sex så är det en stor och vacker bild på oss! Festligt värre tyckte vi och köpte glatt tidningen! Inte varje dag man är med i tidningen direkt. Kul ju! Glada i hågen gick vi sedan till Mc Donalds där vi satte oss och använde lite gratis wi-fi, kollade ytterligare lite på våra broschyrer och funderade på framtiden.

Efter någon timme eller två blev vi rastlösa och bestämde oss för att gå tillbaka till Hostlet. Men på vägen blev vi haffade av en tjej från en Travel Agency, visade sig att hon var svensk så vi tänkte att här kunde vi ju stanna och få lite bra tips och sådär. Detta skulle vi sedan få några visade det sig! Men iaf, vi gick in och satte oss och började prata med henne. Vi ville få lite tips om hur vi bäst skulle uppleva Whitsundays och helt plötsligt ville även dem planera hela östkusten för oss. Men vi förklarade åter igen att vi bara ville veta vad det fanns för alternativ. De visade, pratade och sade att det är väldigt fullbokat överallt och att vi verkligen måste boka nu nu nu om vi ville uppleva det. Efter lite diskussion oss emellan så kände vi att det var lika bra att boka, vi ville ju verkligen inte missa det! Så vi betalade och de sade att det skulle ta ungefär en timme tills allt var bokat och klart så vi tog en liten sväng på stan innan vi återvände till dem.

Tillbaka på resebyrån så skulle vi bara hämta våra biljetter men då ville de att vi skulle sätta oss ner och boka nästa ställe också. Eftersom det är högsäsong och bla bla bla så tjänade vi absolut på att boka det direkt! Han visade massa förslag och erbjöd oss halva priset på boende längs hela östkusten och slängde med lite gratisresor hit och dit. Det lät ju riktigt bra tänkte vi, men kanske lite väl bra för att vara sant. Så fick vi åter fundera.. Hur skulle vi göra? Hur vet man vilket pris som är bra? Ska man hellre boka själv? Gaaah, det är ju svinsvårt! Tack och lov så satt det ett svenskt par där inne som sa åt oss att absolut INTE boka med denna resebyrån.. De hade gjort det och det hade slutat med att de fick betala flera tusen mer än vad de hade sagt från början och saker hade blivit inställt och då hade de inte fått tillbaka sina pengar och det ena med det fjärde. Detta skrämde oss rejält så vi tackade paret och bestämde oss för att dra. På vägen ut undrade dem på resebyrån varför vi inte ville boka mer med dem.. Vi sa som det var att vi hade pratat med några av deras kunder som inte alls var nöjda och sen gick vi därifrån. Inte alls långt efter kommer det svenska paret, det visade sig att killen på resebyrån hade blivit jättearg och skällt ut det stackars paret. Som tur var så tyckte paret att vi hade gjort rätt och brydde sig inte så mycket om utskällningen men det blev ändå lite halvjobbigt.. Så vi stod och pratade lite med det svenska paret samtidigt som de från resebyrån stod och glodde argt på oss några meter bort. Hela situationen blev lite obehaglig så vi gick raskt därifrån. Hoppas nu verkligen att det första vi bokade med dem inte blir en flopp.. Vi får väl se, vore retligt om vi blivit lurade men det är sånt som märks.

Lite nedstämda och förvirrade vandrade vi vidare på stan. Det här med att boka grejer är då inte så lätt som det verkar.. Tusen olika erbjudanden och man har ingen aning om vilket som är bäst. Men men, för att få något annat att tänka på så satte vi oss på ett café och åt varsin muffins och pratade om något annat en stund. Efter en stund kändes det bättre och vi beslutade oss för att släppa det för nu och ta tag i det en annan dag. Vi gick sedan en sväng till mataffären och köpte lite komplement till matlagningen. Så återvände vi till Hostlet, lagade värsta goda köttfärssåsen som vi sedan njöt av en lång stund. När allt var diskat och klart så chillade vi lite på rummet i väntan på att tv-rummet skulle bli ledigt så vi kunde se på film. Hyrde en romantisk film som visade sig vara lite väldigt konstig men den funkade. Bättre än inget!

Nu är filmen precis slut och vi ska hoppa i säng. Trötta som bara den och imorgon blir det tidig uppstigning, återigen äventyr som väntar! Så pepp! Nattelinatt!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s