Cairns 4 feb

Idag vaknade vi av alarmet klockan åtta, efter gårdagens bravader vågade vi dock inte lita på våra klockor så vi fick dubbelkolla flera gånger innan vi faktiskt insåg att klockan var bara åtta.

Gick ner till receptionen där vi mötte Anna, äntligen! Så nu är vi åter igen tre äventyrare, kul! Åt sedan frukost bestående av pannkakor och sirap, gillar när frukost ingår i priset, speciellt när det är pannkakor, mums! Efter lite frukost tänkte vi att vi skulle planera lite för de kommande veckorna. Så vi pratade lite med dem i receptionen innan vi gick vidare ut på stan och in på Peter Pan. Där fick vi prata med världens energiknippe och hon ville sälja på oss ett helt paket längs hela östkusten. Stopp och belägg kände vi då! Så vi tog med oss alla broschyrer och sa att vi skulle återkomma efter lunch när vi funderat lite.

Så vi gick till mataffären istället, handlade lite käk och gick till Hostlet och gjorde omelett. Tog sedan med oss alla papper och grejer och gick ned till vattnet. Hittade en bänk där vi satte oss och bredde ut alla broschyrer och började läsa och fundera. Blev dock avbrutna av en kille efter bara några minuter. Visade sig att han var fotograf och kom från tidningen The Cairns Post, han skulle göra en liten artikel om att Cairns hade blivit utsett till Australiens sjätte gladaste stad. Och att fler och fler använder hashtagen #cairns när de instagramar och att det var väldigt viktigt för staden. Något åt det hållet iaf! Det han ville av oss var att vi, med hjälp av hans iPhone, skulle låtsas ta bilder på oss själva. Okej tänkte vi, det kan ju vara roligt! Så först satt vi på muren och han bad oss hålla telefonen lite lägre, lite högre, le stort osv osv. Förflyttade oss sedan till gräset där det tog ytterligare en massa bilder och slutligen skulle vi gå och skratta och prata med varandra, kändes inte alls fånigt och arrangerat eller så. Verkligen inte! Men kul hade vi! Så efter en hel massa bilder så tackade han för sig och sa att det troligtvis skulle komma i tidningen redan imorgon. Skoj!

Så satte vi oss ned igen och försökte planera ytterligare en gång. Gick något bättre och efter några viktiga beslut återvände vi till Peter Pan och bokade in lite kommande äventyr. Efter detta kände vi oss så nöjda att vi hoppade in i första bästa affär och köpte ett paket glass som vi njöt av nere vid vattnet. Bättre än så kunde det inte bli! Tog sedan en lång skön promenad innan vi återvände till Hostlet och lagade lite nudlar och spelade lite kort. Mysigt värre!

Nu har vi precis tagit en liten kvällspromenad och lekt lite i en lekplats. Man får det inte roligare än man gör sig! Så nu är även denna dag slut, dags att krypa ner och få oss lite sömn. Det kan alltid behövas!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s