Rangitata 29 jan

Klockan åtta imorse lämnade bussen det vykortsliknande Mt Cook och vi begav oss norrut. Stannade efter någon timme vid ett café som tydligen skulle ha riktigt smarriga pajer. Men eftersom det var för lång kö och utbudet lite sådär så gick vi till bageriet precis bredvid och köpte en panini och en wrap att dela på istället, mycket fin frukost! Sen bara några hundra meter längre bort stannade vi igen och då var det fotostund, ytterligare en sjö och lite berg. Det är mycket sånt alltså! Men det är ju vackert!

Sen fortsatte vi norrut och närmade oss slutmålet Rangitata. Men innan det så gjorde vi ett till stopp, ett mataffärstopp för några och ett bussbyte för några andra. Vi var de där några andra. Vi skulle nämligen äventyra lite även idag! Så vi och fem andra hoppade av bussen och istället på en liten minibuss. Rangitata rafts! Just det, idag var det White Water Rafting som stod på schemat.

Det hela startade med en halvtimmes bussfärd där det helt plötsligt blev trafikstockning. Värre än Stockholm under rusningstrafik, tro mig! 3000 får tog upp hela vägen framför oss, det var så sjukt mycket får. Överallt. Helt galet! Aldrig sett nått liknande. Så komiskt! Så det tog sig sin lilla tid att sicksacka sig fram genom denna springande fårmassa, stackarna såg ju livrädda ut! Men tillslut lyckades vi ta oss igenom och lämnade fåren bakom oss för att bara några minuter senare komma fram till Rangitata rafts. Visade sig att det var där vi skulle bo under natten också så vi checkade in och sedan bjöds det på lunch. Baguette med diverse gott och blandat i, inte så tokigt!

Efter lunchen blev vi utrustade för dagens äventyr. Först en långärmad randig tröja, sedan en våtdräkt, ovanpå det en blå vindjacka, ett par gummiskor, flytväst och sist men inte minst en hjälm. Redo för att anta utmaningen! Hoppade så in i minibussen igen och kördes upp till toppen av floden där vi sedan hoppade ut och fick ta lite vackra bilder innan vi fick inta vårt färdmedel. En gummibåt!

I gummibåten satte vi oss alla sju, plus vår guide så totalt alltså åtta personer. Vi fick order om att sitta på kanten och sedan fick vi lära oss olika kommandon och även praktisera. Han skrek paddle forward team, backpaddle, left back right forwards, hold on, go down, stop, right back left forwards gång på gång tills vi nästan hade lärt oss. Eftersom han tyckte vi gjorde ett bra jobb så pratade vi sedan lite medan vi gled lite härligt nedför början av floden. Sedan började det roliga!

Det blev mer strömt, större vågor, lite vattenfallsliknande ställen och stenar och klippor lite här och där. Spännande! Nu gällde det att ta sig levande nedför! Så tillsammans allihopa så började vi paddla nedför, det gällde att lyssna på guiden annars kunde det gå riktigt illa. Helst ville vi att båten inte skulle välta! Så till en början var det bara lite lätta passage där vi skulle nedför och det klarade vi galant! Sen kom vi till ett ställe där det var såkallade klass 5 vågor, där fick vi hoppa ur båten och gå och kolla hur det såg ut uppifrån. sedan kunde man välja att försöka paddla eller att gå runt om det kändes för läskigt! Men vi var minsann inga chickens så vi bestämde oss för att försöka! Så det gjorde vi, på order av guiden så paddlade vi som galningar, framåt, bakåt, höll i oss, paddlade ännu hårdare, blev överrösta av vågor och vattnet skvätte åt alla möjliga håll och kanter men vips så var vi nere och förbi. Jösses vad roligt!!!

Det var dock den enkla av de svåra så att säga. Den första var 50 meter lång, nästa klass 5 ställe var 350 meter och ännu svårare. Men vi laddade och sedan gav vi oss in i vågorna! Vi blev nästintill dränkta av vattnet som slog emot oss från alla håll och kanter men tack vare en bra guide och energiskt paddlande av oss lyckades vi ta oss ner på rätt håll. Bra jobbat av oss och fy bubblan vad roligt vi hade! Vi klarade det svåra!

Efter det så fick vi order om att lämna båten så en efter en plumsade vi i vattnet. Kallt men så skönt då det idag har varit runt 30 grader varmt. Så vi njöt av ett litet bad! Vi flöt runt där i strömmarna och hade det gött, snurrade runt lite och skrattade åt hur komiskt det såg ut. När vi simmat in till kanten så skulle det tydligen hoppas! Alla började från en klippa som var fyra meter upp och en efter en plaskade vi ner i vattnet! Om man ville sen så kunde man klättra upp till en klippa högre upp som var nio meter, Linnéa struntade i den klippan men jag klättrade upp och kastade mig utför. Härligt värre!

När hoppandet var färdigt så satte vi oss i båtarna igen och paddlade vidare, hade fortfarande några klass 3 vågor att ta oss igenom innan vi slutligen kom till målet. Tråkigt men sant! Två timmar var vi ute och paddlande bland strömmarna och det var hur kul som helst! Hade gärna gjort det igen! Och vädret kunde vi inte klaga på heller direkt, kunde inte varit bättre! Så värt.

När alla väl var tillbaka där vi skulle bo igen så tog vi en skön dusch innan det vankades BBQ, grillad korv, stekt potatis, sallad och mackor. Helt okej! Sedan chillades det lite innan det blev efterrätt i form av nått kladdkakeliknande med någon chokladsås och glass till. Mums fillibabba! Och så kostade det bara 50 cent, mycket mer kunde vi inte begära!

Resten av kvällen har faktiskt bestått av pingis tillsammans med ett härligt gäng. Började spela med två killar men sedan utökades det till fyra så det slutade med att vi spelade rundpingis. Såå roligt var det! Nu är vi dock trötta och ser fram emot en god natts sömn! Mycket snarkande pågår för tillfället i vårt rum dock.. Rummet för övrigt innehåller tre våningssängar varav varje våningsängen är tre våningar hög, helt galet läskigt att sova längst upp! Tack och lov för att vi slapp det!

Jaja, imorgon lämnar bussen redan kvart i sju så det är väl bäst att vi lägger huvudet på kudden och börjar snarka ikapp med de andra. Godnatt!

Annonser

3 thoughts on “Rangitata 29 jan

 1. Men vad är nu detta ???????
  Hoppar fallskärm. Hur högt var det ?
  Hoppar bungy djump. Hur högt var det ? 140 meter ?
  Hoppar från klippor i vatten. Hur högt var det ? 10 meter ?
  Men är rädd för att sova i övre slafen. Hur högt är det 2 (två ) meter ? Fegis !!!!!!!!!!!!!!

  • Haha! Jag veet, men allt det andra kändes så väldigt mycket säkrare än den där höga våningsängen ska jag be att få tala om.. 😉 och den var närmare fyra meter hög! Men jag hade säkert sovit lika gott där uppe som jag gjorde några våningar ner 😛 såg bara lite instabilt ut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s