Mt Cook 28 jan

Efter ett något sorgligt avsked av Queenstown tog vi istället sikte på Mt Cook. Nya Zeelands högsta berg! En inte alltför lång resa med några få stopp. Första stoppet var i någon liten liten by, där mackorna var svindyra och inte innehöll någon sallad och mataffären i princip inte hade någonting. Men men, brandlarmet gick igång vid brandstationen också och helt plötligt kom det bilar från alla möjliga håll och kanter och folk vällde ur och sedan efter några minuter så körde räddningsbilen ut lite lugnt och försiktigt. Hoppas inte det var något allvarligt som hänt för de var inte direkt snabbast i världen på att rycka ut!

Vi fortsatte sedan vidare och stannade vid en utsiktspunkt där utsikten faktiskt var helt sjukt fantastisk! En klar turkos sjö och snötäckta berg bakom, så vackert! Så där tog vi en massa bilder innan vi rullade in i byn Mt Cook. Inte fy skam! En dal med bergen som reste sig som en mur runt hela byn. Häftigt!

Vi hann bara checka in och byta om innan vi hoppade på bussen igen och fick skjuts till vandringens början. Ja, ni hörde rätt! Vandring! Vad annars liksom.. Men man kan ju inte missa allt det vackra och dessutom skulle vandringen bara ta två timmar, bullshit! Det tog tre timmar! Varmt var det också, runt 28 grader och strålande sol. Gött! Men visst var det vackert och coolt, berg och sjöar och otrolig natur. Värt att vandra ändå!

Dock var vi rätt sega när vi efter tre timmar kom tillbaka så då köpte vi oss en välförtjänt glass och njöt av den i skuggan. Det är så himla bra, vi kan äta hur mycket godsaker som helst hela tiden har vi kommit på, för när någon av oss säger att vi kanske inte borde så säger alltid den andra ”vi är värda det”. Och då är den andra snabb att hålla med! Så det kan gå!

Sen spelade vi kort, laddade telefonerna, lagade mat, pratade med en ny finsk tjej och sen satt vi ett bra tag på vår balkong och njöt, pratade om livet och bara hade det allmänt härligt. Hade sjukaste utsikten från balkongen också, kändes overkligt! Lite som att vi satt framför en vacker plansch, men tydligen så var det på riktigt. Livet är inte så tokigt!

Nu har vi krupit ner i sängarna, inatt delar vi rum med en kille från Österrike och en från Holland, lite lustiga prickar men det ska nog gå bra. Sängarna är inte heller de mest bekväma, madrasserna borde vara något tjockare! Men eftersom vi alltid är helt slut på kvällarna så ska vi nog lyckas somna även ikväll.

See ya!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s