Franz Josef 22 jan

Idag klev vi upp ur sängen redan klockan sju, otroligt peppade som sagt för vårt glaciäräventyr. Som vi skrev innan i vårt deppinlägg så blev ju äventyret inställt.. Så otroligt bittert. Himla skitväder. Men men, shit happens!

Vi gjorde det bästa av situationen och satte oss på ett café och tröstdrack varmchoklad. Den var god men gjorde inte humöret bättre.. Efter någon timme eller två där så tänkte vi dra oss mot Hostlet och deppa på rummet. På vägen mötte vi de två irländska tjejerna och en av killarna från Holland. Tillsammans bestämde vi att vi skulle gå vandringen upp mot glaciären så att vi iaf skulle få en bild på den. Så runt elva samlades vi vid receptionen, de två finska tjejerna gjorde oss också sällskap så vi var ett gott gäng. Hade kollat på kartan och vandringen skulle ta 1 timme och 20 minuter fram och tillbaka, lite lagom sådär tänkte vi.

Så vi började gå. Det var ju bara det att vi var först tvungna att ta oss upp dit där vandringen startade.. Bara den biten tog en timme! Men när vi så småningom närmade oss parkeringen och starten till den roliga vandringen så var det rätt gött väder. Såg ut som att det skulle spricka upp! Men icke, ju närmare vi kom glaciären desto molnigare, mörkare och dimmigare blev det. Som grädde på moset började det såklart regna också.. Och vi har inga regnjackor med oss.. Och när vi väl kom fram till slutmålet såg vi inte glaciären över huvud taget, såå ovärt. Oh happy day! Kunde ju inte varit bättre. Lite småbittra sådär vände vi hemåt.. Yeey, två timmars vandring tillbaka och regnet bara fortsatte att blöta ner oss! Glada miner!

Halvvägs tillbaka dock så slutade det iaf att regna och man skymtade lite sol. Men vi var så trötta, blöta och bittra så vi ville bara hem. Försökte lifta vilket gick sådär. Så det var ju bara att bita ihop och knata på.. Kändes som en halv evighet innan vi var hemma igen. Men då hade vi iaf gjort något av dagen, en mils promenad helt i onödan.

Slängde oss ner på sängarna direkt och åt frallor med ost på som lunch. Såå gott! Visade sig sen att vi var helt slut för efter lunchen så slocknade vi båda två och sov i ungefär två timmar.. När vi vaknade igen så vräkte verkligen regnet ner, himlen öppnade sig kan man säga. Gjorde ju inte oss piggare.. Så vi låg där i våra sängar och gjorde i princip ingenting. Så småningom gick vi ner till köket och gjorde lite middag, ingen lyx idag inte så det blev nudlar.

Efter middagen tog vi oss en dusch, fräschade till oss lite och så besökte vi baren. Eller ja, vi gick in där och satt och pratade lite med de finska tjejerna. Sen var det en tävling som skulle gå av stapeln. Horisontell bungy, de skulle börja i ena delen av baren, springa till andra sidan och hämta en drink som sedan partnern skulle dricka upp. Detta skulle gå så fort som möjligt och paren var tvungna att bestå av en tjej och en kille, vinnarna vann ett gratis Bungyjump-hopp i Queenstown. En detalj till som kan vara lite rolig att nämna var att om man klädde av sig så drog de bort sekunder för varje klädesplagg som åkte av. Så i princip alla par körde i underkläder och det fanns till och med vissa mindre smarta människor som körde helt nakna.. Uppskattades av vissa och lite mindre av andra.

Självklart är vi ju båda tävlingsmänniskor och bungyjumpet ville vi ju vinna. Så vi grabbade tag i varsin kille och anmälde oss till tävlingen. När det väl var vår tur så åkte kläderna av och vi var redo för vinst! Eller nä.. Riktigt så kanske det inte gick till. Vi kände inte riktigt för att ge oss in i fylleträsket eller att springa genom en bar i bara underkläder. Nepp, vi ställde oss på ett bord istället och hejade på. Såg rätt roligt ut emellanåt!

När klockan började närma sig tolv så lämnade vi baren och tog sikte på rummet och våra sängar istället. Skönt att få sova, lämna den bittra dagen bakom sig och se fram emot en ny dag med nya möjligheter. Så nu ligger vi här, trötta och tänker säga tack och hej.

Tack och hej!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s