Punakaiki 20 jan

Idag var det lite lyx igen, bussen gick inte förrän halvnio så ytterligare lite sovmorgon. Det tackar vi inte nej till!

Idag har det mest varit en resdag, en hel del timmar i bussen. Det har dock inte gjort så mycket då det har varit molnigt och regnigt mestadels. Vi har gjort några stopp på vägen, första stoppet var vid ett café där vi köpte en macka för omväxlingens skull, på andra stället gick vi en liten promenad och såg The Pancake rocks, coola men det regnade så vi mest småsprang runt. Sen stannade vi på ett annat ställe där vi såg såå många sälar och en massa små gulliga sälungar. Jösses vad mysigt! Sen blev det såklart ett stopp för att inhandla kvällens middag. Vi hade fått reda på att vi skulle bo åtta och åtta på typ egna ställen mitt ute i regnskogen så chauffören rekommenderade att vi skulle laga tillsammans så vi i vår grupp köpte ingredienser till pasta och köttfärssås. Sen för att tiden skulle gå lite fortare på bussen så fick alla, var och en gå fram till mikrofonen i bussen och presentera sig. Namnet, vart man kom ifrån och vad som var speciellt med det stället där man kom ifrån. Kul grej faktiskt, fick höra en hel del roligt!

Framme vid regnskogen sen fick vi hoppa över till en lite mindre buss i omgångar som skulle ta oss till vårt boende. Vi fick inte ta med oss all packning utan enbart det vi behövde för natten. Spännande! Sen kom vi till ett litet ställe mitt ute i regnskogen, verkligen mitt ute i ingenstans. De pekade sedan på en stig som skulle leda till stället där vi skulle sova. Och ja, ett litet hus, ser ut ungefär som ett växthus. Det var iaf köket, växer massa växter där inne men det har partybelysning och är riktigt mysigt faktiskt. Sen vägg i vägg är det ett litet rum med sängar längs väggarna och så ett litet loft med tre sängar. Där uppe fick jag (jessica) sova, tillsammans med två killar. Mysigt! Annars så var det inte så mycket mer, regnskogen är bokstavligt talat precis utanför dörren och omringar hela vårt lilla hus, vi ser inga andra, vi hör inga andra. Det är dock det här som är det bästa med att vi åker med Stray, vi får bo på de konstigaste men mysigaste ställena som vi aldrig hade hittat själva. Vi får uppleva det mesta, det är bra!

Iaf, vi började med middagen direkt. Eller ja, det var två som lagade faktiskt och vi andra mest kollade på. Smidigt! Och det smakade väldigt bra och trevligt var det också. Vårt gäng består av två finska tjejer, två irländska tjejer och två holländska killar. Härligt gäng! Satt runt matbordet och skrattade och pratade och hade det väldigt trevligt ett bra tag. Sen fick vi besök av lite andra bussmänniskor och så drog vi alla ner till stranden. Så häftig strand! Så var vi där ett tag och pratade och fortsatte det trevliga, fram tills dess att det började ösregna för då gick vi tillbaka till våran mysiga lilla boning mitt ute i ingenstans.

Pratade ännu mer och nu har vi krupit in i vårt lilla sovrum. Snart dags att sova. Mysig grej det här med att bo i små grupper och laga mat tillsammans och umgås i mindre delar. Det gillar vi! Något vi gillar lite mindre är allt regn.. Det ösregnar utanför och det känns lite som svensk sommar, usch usch! Men som sagt, vi är i regnskogen så det kanske inte är så konstigt. Hoppas på bättre väder imorgon!

Kia Ora!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s