Hahei 11 januari

Äventyret är igång! Klockan sex ringde klockan imorse och jösses vad tidigt det kändes.. Men det var bara att bita ihop och gå ner och fixa i sig lite frukost innan vi stressade iväg till busshållplatsen där bussen skulle plocka upp oss. Kvart i åtta kom bussen och vi lassade in packningen och oss själva innan bussen åkte vidare och plockade upp ytterligare lite folk. När bussen var full så styrde chaffisen till Strays kontor där vi fick en introduktion. Sen åkte vi en liten stund innan det var nästa stopp, billig mataffär! Inhandlade lite billiga energibars och en sockerkick innan vi packade in oss i bussen igen. Vi är ett gäng på ungefär trettio pers. Blandat tjejer och killar i åldern 20-30 om vi får slänga iväg en chansning. Och ja, vad ska vi säga om att åka buss.. Det skumpar, och vinglar och man flyger hit och dit och saker flyger ner från hyllorna över huvudena på oss! Det känns lite som att åka bergochdalbana! Och hastigheten är 100 på vägar där dom i Sverige utan tvekan hade haft max 50, skarpa svängar och branta backar i 100 km/h, vi dundrar fram i hiskelig fart! Men än så länge har det ju gått bra, väldans tur att vi inte är åksjuka för då hade det inte varit smidigt!

Efter matstoppet så stannade vi på nått ställe där det var väldigt vacker utsikt, där gick alla (som dessa turister vi är) ut och fotade och så in i bussen igen. Åkte vidare och nästa stopp var Hot Water Beach där vattnet kunde bli upp till 64 grader varmt. Nu var det dock bara ljummet men ändå väldigt häftigt! Tydligen också en av Nya Zeelands farligaste stränder då strömmarna är luriga, många drunkningsfall. Men vi höll oss på land!

Fortsatte med bussen till slutdestinationen, Hahei! Där vi först fick checka in, bor i ett litet annex, nio sängar inklämda i en liten fyrkantig låda på hjul. Mycket trångt, varmt och gungar så fort någon rör sig. Härligt! När vi var incheckade åt vi en macka innan vi tog ”walken” till The Cathedral Cove. En fin strand med höga bergsväggar runt typ, svårt att förklara men det var vackert och lite mysigt. Dock tog promenaden typ 2,5 timme sammanlagt och det var vaaarmt.. Lite trötta på att bara gå, vi vill göra saker! På hemvägen sen gick vi längs med Haheis strand och plaskade med fötterna i vattnet. Mycket gött! Återvände sedan till vårat lilla tillhåll och spelade lite kort i väntan på mat. Ikväll var det grillfest med gänget! Det bjöds på kött, kyckling, potatismos med vitlökssmör, sötpotatis, sallad, dricka och till efterrätt någon sliskigt söt marrängtårta. Gott med riktig mat!! När vi var mätta och belåtna diskade vi, tog en liten kvällspromenad och nu ligger vi inne i lådan och ska sova. Bussen avgår klockan sju imorgon så nu gäller det att slockna! Tack och godnatt!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s