Nya Zeeland, här kommer vi!

Då har vi lämnat Bondi och det inte alltför mysiga Hostlet och är tillbaka inne i centrala Sydney över en natt. Vi checkade ut runt tio, åt lite frukost och sedan tog vi bussen från Bondi in till Sydney. Väl i Sydney så satt vi ungefär en timme på Centralstationen (gratis Wi-Fi!!) och väntade på att klockan skulle bli ett så vi kunde checka in på Hostlet här. Kände inte för att släpa runt på våra stora väskor i värmen.. När klockan slog ett gick vi och checkade in och sedan gick vi ut för att leta reda på en dator som vi kunde använda gratis. Slutade med att vi hamnade på Peter Pan, en Travel agency som hjälpte oss att planera vår vistelse i Nya Zeeland. Vi har nu bokat ett busspass och helt hur det fungerar vet vi inte riktigt ännu. Men vad vi vet är att det är en Hop-on-hop-Off-buss som kommer ta oss runt på ön och stanna på de mest intressanta ställena, där den stannar är man garanterad en natt på ett närliggande hostel. Vill man sedan stanna längre på något ställe så kan man göra det i mån av plats på nästa buss som kommer. Så det lär väl bli så att vi är ett gäng som i princip kommer göra exakt samma resa, och stannar man bara exakt så många nätter som dom planerat så kommer detta ta oss lite drygt 20 dagar, förmodligen längre då vi kanske hittar nått mysigt ställe där vi känner för att stanna en extra natt. Känns lite spännande det här men nu slipper vi oroa oss för hur vi ska ta oss till och från ställen, nu är det bara att hoppa av och på igen. Låter iaf smidigt, hoppas det är det!

Att boka detta tog sin lilla tid och efter det återvände vi till Hostlet. Emelie hittade en ruskigt god tårta/kaka som stod i Free food-kylen, den snodde vi direkt och kalasade på ett tag. Mums! Sen gick vi tillbaka till Centralatationen och använde lite gratis Wi-fi för att boka Hostel i Auckland. Efter lite strul så lyckades vi, firade detta med att gå till en mataffär och köpa lite frukt som vi sedan avnjöt i Hyde Park i gräset lyssnandes på lite musik. Hur skönt som helst! Ett tag iaf, det började blåsa efter ett par timmar och då skyndade vi oss hem till Hostlet för burr så kallt det blev! Var tvungna att sätta på oss långärmad tröja, usch så hemskt!! Åter tillbaka på Hostlet så kokade vi lite nudlar till middag, variationen på maten är kanske inte den bästa just nu men det funkar. Får se om vi bättrar oss..det är ju trots allt så otroligt billigt men risken kanske finns att vi tröttnar. Det märks!

Efter middagen återvände vi till vår kära Centralstation och tog kontakt med andra sidan jorden för lite hjälp med flygbiljetterna till och från Nya Zeeland. Inte så smidigt som det låter! Men vi tror att biljetterna och allt är ordnat för morgondagen men även det återstår att se. När vi kände oss färdiga gick vi till Hostlet igen och kollade på bion där, en mycket rolig animerad film! Och sen var vi tvungna att säga hejdå till Emelie.. Nu går vi skilda vägar.. Tråkigt men sant. Det har varit så otroligt roligt att hänga med henne här i och runt omkring Sydney och vi kommer definitivt sakna denna härliga människa! Vilken pärla hon är! Men har vi tur så ses vi på Nya Zeeland så småningom, det får vi hoppas!

Så ja, nu är vi på egna ben igen. Har faktiskt krupit ner i våra sängar för att alldeles strax sova. Blir tidig uppstigning imorgon då flyget till Nya Zeeland går 11.35 och det gäller att komma dit och få väskor och oss själva på rätt plats. Vi skulle ljuga om vi sa att vi inte är lite nervösa, men det ska nog gå bra även den här gången.

Nä, nog babblat. Bäst att sova och ladda för flygtur och ett nytt land! Vi har en intensiv månad framför oss, fullt ös medvetslös!

Annonser

3 thoughts on “Nya Zeeland, här kommer vi!

  1. Asså vad vackert ni har det. Inte avis alls och detta på nya Zeeland låter juh som en riktig upplevelse med hopp on -off bussen. En kompis till Victor skulle faktiskt på turidning där bland bergen det kan jag tänka mig är en upplevelse också men det kanske inte passar er budget. Hehe ha det nu underbart så ska jag följa er så gott jag kan. Kram nathalie Lundell om ni inte fattde det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s