Bondi Beach

Då har vi alltså lämnat vårt fin hostel i centrala Sydney och dragit oss ut mot havet. En liten tur på bussen var det som behövdes och sedan var vi framme i Bondi med denna härliga Bondi Beach. Men innan vi kunde gotta oss på stranden var vi tvungna att hitta någonstans att bo, lättare sagt än gjort då det är högsäsong och väldigt populärt att bo här vid Bondi Beach. Men efter en hel del hjälp inne på en Travel Agency så hittade vi slutligen ett boende för kommande två nätter. Inatt sover vi i ett trippelrum bara vi tre och imorgon natt byter vi till ett rum med tio bäddar, mixat tjejer och killar. Det blir spännande! Dock så är det en rätt rejäl backe upp från ”city” och stranden till vårt hostel här så det har varit några tunga steg under dagen då vissa av oss känner i vaderna att livet var lite upp och ner igår, men det är smällar man får ta! Annars så dumpade vi bara våra väskor och tryckte i oss lite nudlar snabbt innan vi bytte om till bikini och tog sikte på stranden! Det var ljuvligt! Sträcka ut sig och bara njuta av solen i flera timmar, det är minsann inte alla som har det så bra. Och visst kändes det overkligt, att ligga på en av världens mest kända stränder och titta på alla våghalsar som surfade ute i havet! Galet! Självklart tog vi också vårt första dopp, mycket härligt men faktiskt också lite småläskigt! Underströmmarna är INTE att leka med.. Och vågorna slår LÄTT omkull en om man inte är på sin vakt! Och sanden under fötterna finns där ena sekunden och är borta den andra, så det gäller verkligen att ha respekt för krafterna och inte bege sig för långt ut. Men vi fick oss ett och annat skratt där när vi flög runt som små vantar och svalde saltvatten, man får det inte roligare än vad man gör sig! Och vi passade oss noga för att inte göra något farligt, vore ju lite halvtråkigt om nästa gång ni ser våra vackra trynen är på tv-skärmen på ”livräddarna på Bondi Beach” men jag tror vi lyckades sköta oss rätt exemplariskt ändå.

Men ja, att spendera stora delar på en strand på andra sidan jorden kändes liksom rätt grymt. Att vi brände oss lite här och där och nu har lite röda nyanser på våra kroppar får det vara värt. Och ja mamma x2 vi använde massa smörja!!

Nu efter en jättemysig nattlig liten promenad bland festande människor så har vi krupit ner i våra sängar. Inatt måste vi ligga heeeelt stilla, dels för att vi kommer svettas ihjäl om vi rör oss för mycket då det inte finns tillstymmelse till fläkt eller ens något liknande och dels för att hela våningsängen antagligen kommer braka ihop om vi råkar vända på oss lite för häftigt. Så vi får väl se hur uppvaknandet blir, livet är spännande att leva så säg!

Hoppas ni har det fint, det har vi!

Annonser

2 thoughts on “Bondi Beach

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s