Blue Mountains

Ytterligare en dag har flugit förbi här i Australien. Idag fick vi gå upp tidigt, eller ja, tidigare än vi brukar iallafall. Detta berodde på att vi skulle checka ut från vårt lyxrum där vi bodde själva och senare checka in i ett nytt, billigare rum tillsammans med två andra. Så klockan tio var vi utcheckade och tryckte i oss lite frukost. Efter detta drog vi till tågstationen och hoppade på tåget till Katoomba, tåget tog ungefär två timmar så då betade vi av några djupa samtalsämnen för att ha något att göra. Mycket intressant! Väl framme i Katoomba så bytte vi från tåg till en Hop On Hop Off-buss som skulle göra våran upptäcksfärd lite enklare. Ja just ja, glömde säga att Blue Mountains var vårt mål för dagen. Sjukt taggade! Vädret var tyvärr molnigt så utsikten var inte så bra som den kunde varit men det var ändå rätt skönt då stigarna vi vandrade på först gick brant nedför och sedan brant uppför och sedan ännu brantare nedför och ännu lite brantare uppför. Ja jösses ja, våran dag har verkligen varit upp och ner! Vi har vandrat längs stigar, sett fina vattenfall och det största kunde vi till och med gå fram till, vilket var mycket svalkande. Inte för att vi tog ett bad direkt men det skvätte rätt bra när man stod där nere! Annars har det varit gott om fina utsiktsplatser, såå sjukt häftig syn som bredde ut sig framför våra ögon, gång på gång! Bland annat vandrade vi till The Three Sisters, där blåste det typ storm så där gällde det att hålla i hatten men utsikten var det inget fel på! Sen när vi gått typ tusen trappsteg ner i en dal så kände vi att det inte lockade alls lika mycket att gå uppför alla dessa branta steg igen.. Tur för oss då att det fanns något som kallas för Railway där nere. Vi fick betala en slant och sen hoppa i en vagn som sedan tog oss rakt upp längs det branta berget, lutningen där vi satt var ca 64 grader och det var tydligen en av världens brantaste Railways. Lite småcoolt sådär! Annars var det härlig vandring i skön miljö som gällde hela dagen, mycket gött för kropp och huvud!

Från Blue Mountains tog vi sedan Hop On Hop Off-bussen tillbaka till Katoomba där vi sedan tog tåget tillbaka till Sydney. Det var skönt att vila benen lite! Förresten är det helt sjukt billigt, kostade typ 70kr tur och retur till Katoomba och då åkte vi drygt fyra timmar totalt! Ungefär vad det kostar hemifrån till Jkpg enkel resa…

När vi var tillbaka i Sydney checkade vi in i vårt nya rum och sedan var det matdags, blev någon pastarätt av något slag som absolut gick ner! Och nu har vi landat på golvet och sitter och pratar lite, alldeles strax dags för sömn. Vi är helt slut! Imorgon ska vi dra härifrån och leta nytt boende och nya äventyr!

På återseende! 🙂

Annonser

3 thoughts on “Blue Mountains

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s