Nyårsdagen

Ja så var det då ett helt nytt år och att starta det med tjugoåtta grader och sol känns mer än okej. Trots att det blev rätt väldigt jättesent igår så var vi ändå rätt snabba ur sängen imorse. Intog en liten frukost och sen bar det iväg ut i värmen. Målet idag var Manly vilket vi hade hört skulle vara mycket trevligt. Så vi traskade ner till hamnen, beställde biljetter till färjan och under tiden vi väntade på den så tog vi ytterligare lite bilder vid operahuset, Emelie hade bara sett den på håll innan så nu fick även hon röra vid denna magnifika byggnad. Väl på färjan sen så gick det i väldigt fart, inte alls som att åka färjan över till Visingsö. Ånej! Den här färjan gick undan och utsikten var något bättre här, att se Både Harbour bridge och Operahuset utifrån vattnet var snäppet häftigare än inifrån land. När färjan anlänt till Manly tog vi sikte på Manly Beach där vi lade oss och vilade knappt en timme på. Vid det här laget hade det blivit väldigt molnigt men det gjorde inte så värst mycket då det var desto varmare. När vi legat där ett tag och badvakterna varnat för livsfarliga maneter flera gånger så begav vi oss istället iväg till en mataffär för att inhandla något att äta till lunch. Slutade med att vi kom ut med varsitt äpple och en helt sjukt stor surdegsbaguette, mycket vettig lunch. Och släkt och vänner, ni behöver inte vara oroliga, vi svälter oss inte, de rejäla måltiderna lagar vi till på kvällstid. Så ni kan vara lugna!

Med maten i påsen började vi traska längs en liten väg som gick genom Sydney Harbour National Park, blev en något annorlunda promenad, som alltid när vi ska någonstans, hamnar inte riktigt där vi tror att vi ska hamna alltid. Men det har ju löst sig hittills. Vi traskade på där, såg häftiga ödlor som Emelie promt skulle mata för att sedan kunna klappa, vi andra två var lite mer på vår vakt.. Man ska ju inte lita på främlingar har vi fått höra och dom såg minst sagt opålitliga ut så vi höll oss lite mer på avstånd. Annars bestod denna vandring av en otroligt massa fina utsikter, häftig natur och mycket uppförsklättring. Så hamnade vi i något bostadsområde där vi inte alls hade tänkt komma ut men efter att ha frågat efter vägen så kom vi så småningom tillbaka till hamnen och kunde ta färjan tillbaka till Circular Quay. Då var vi något trötta i våra stackars små ben och huvud och gick raka vägen (med undantaget av en snabb tur till mataffären, igen) tillbaka till vårat Hostel. Där tillagade vi (som vi nämnde innan) en rejäl måltid som mättade våra hungriga små magar. Nudlar. Så som ni hör så sköter vi maten alldeles excellent, alla delar av kostcirkeln är med! Dessutom är det billigt, klart på fem röda och disken blir minimal. Perfekt! Efter denna härliga middag hamnade vi på Hostlets egna bio där vi såg Wolverine, eller ja, två av oss såg och den tredje sov. Upp till er att gissa vem som gjorde vad!

Ja, så kan man spendera en nyårsdag om man har lust. Det hade vi och vi är supernöjda, väldigt mysig dag! Imorgon är det nya äventyr som väntar så nu lägger vi huvudet på kudden och säger tack och godnatt, tack och godnatt! 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s