Nyårsfirande i Sydney

Det här inlägget är lite avancerat att skriva. Det vi har fått med om ikväll går inte beskriva, vet inte hur. Dwt var det mäktigaste vi varit med om. Fyrverkerierna höll på i 12 minuter. 1 minut för varje månad. Folk räknade ner, det fanns en stor skärm på Harbour Bridge som räknade ner, och tjoade och jublade under hela tiden. Sådan stämning så det inte är klokt!

Ska nu ta och lugna ner oss lite och berätta vår dag från början.
Morgonen började med att någon knackade på vår dörr och utanför där står Emelie. I några dagar nu så är vår grupp utökad till tre. Emelie är förresten Jessicas vän som hon fann på Mariannelund. Typ världens finaste människa!
Vi låg på rummet en stund och bara pratade innan vi drog på oss kläder och intog lite frukost. Sen marscherade vi ner mot hamnen för att se hur det såg ut. Vi hade fått uppmaningar om att det skulle vara packat med folk redan från elva på förmiddagen men när vi kom ner fanns det gott om plats. Men vi orkade ju inte riktigt stå där i solen nio timmar så vi vandrade vidare mot Darling Harbour. Det har varit riktigt varmt idag så det var riktigt svettigt ett tag. I Darling Harbour var det jätte fint och mysigt, säkert ännu bättre på kvällen, och vi såg en koala. Visserligen precis utanför zoot men den var så söt.

Efter Darling Harbour gick vi vidare till vårt hostel för lite mellanmål och byte av skor innan vår vandring mot platsen vi skulle fira nyår på. En plats som många rekommenderat.
När vi är redo börjar vi gå. Följer kartan för att hitta men råkar hitta in i lite fel kvarter. När vi inser detta skyndar vi oss snabbt därifrån samtidigt som vi har skrikande papegojor över huvudena på oss. Vi hittar vår väg igen som vi tror ska vara rätt och går och går. Tillslut känner vi oss helt lost och frågar en herre på gatan som snällt visar oss vart vi borde gå. Men snällare skulle han bli, han berättade att han hade en ännu bättre plats åt oss där vi både kunde se operahuset och harbour bridge och alla fyrverkerierna. Han förstod inte varför vi blivit skickade till Bear point för där ser man inte mycket.
Platsen han berättade hittade vi till snabbt och den var övervakad av poliser och man fick absolut inte ta med alkohol in. Mycket bra, kändes lugnt och städat. Men här var vi absolut inte först och det började samtidigt regna. Regnet avtog snabbt och vi tänkte att vi skulle vara helt osvenska och sätta oss långt fram där det fanns en liten plats. Givetvis blev den större allt eftersom så tillslut satt vi rätt bra, tur det för här satt vi 4,5 timme och väntade. Men vi hade kortlek,pringles,kitkat och en subwaymacka. Det var trots allt nyår.

Första fyrverkeriet drog igång vid nio och det var inte dåligt! Det var bra med tryck i det och bara en försmak av vad som skulle ske vid midnatt. Det som kom vid midnatt var som sagt helt sjukt.
Vi fick såna bra platser, helt otroligt för vi var ju inte de enda som skulle fira. Galet mycket folk, folket var överallt i sydney när vi skulle hem. Smockfullt!

Vi har haft världens bästa, häftigaste och mysigaste nyår!!

GOTT NYTT ÅR på er där hemma!!

20140101-024417.jpg

20140101-024434.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s